Februāra beigās pie aizsargpotes tiks arī maestro Raimonds Pauls (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Maestro Raimonds Pauls. Foto uzņemts laikā, kad sejas vairogu lietošanu bija atļauta.
Maestro Raimonds Pauls. Foto uzņemts laikā, kad sejas vairogu lietošanu bija atļauta. Foto: publicitātes

Maestro Raimonds Pauls no Veselības ministrijas (VM) saņēmis uzaicinājumu vakcinēties pret Covid-19, un viņš šo iespēju izmantos, dodoties saņemt pirmo poti februāra beigās, pastāstīja pats komponists.

Vaicāts par savu attieksmi pret vakcinēšanos, viņš pauda tai atbalstu, piebilstot, ka patlaban saskaras ar lielu daudzumu informācijas par pašām vakcīnām. "Man katru dienu stāsta, kas ir to sastāvā, bet tas nav tik būtiski. Dodiet cilvēkiem zāles, ja tādas ir!" aicināja Pauls.

Vērtējot vakcinācijas procesu kopumā, viņš pauda viedokli, ka lielo informācijas daudzumu labprāt redzētu pasniegtu daudz konkrētāk un kodolīgāk, izceļot svarīgāko, kas cilvēkiem jāzina par vakcīnām un to efektivitāti.

Publiskajā telpā jau ilgstoši tiek apspriesta iespēja agrīni vakcinēt sabiedrībā populāras un īpaši cienītas personas. Arī VM piedāvātajā vakcinācijas plānā tiek runāts par sabiedrības grupu viedokļu līderu, vakcinācijas "vēstnešu" potēšanu, tādējādi sniedzot iespēju vakcīnu pret Covid-19 agrīni saņemt personām, kurām ir īpaši nopelni sabiedrības labā, dažādu nevalstisko organizāciju līderiem un personām, kuru viedoklī konkrētas sabiedrības grupas ieklausās un kurām uzticas. Iecerēts, ka šie cilvēki ar savu rīcību vakcinējoties sniegs pozitīvu piemēru pārējiem un iedrošinās šaubīgos sabiedrības pārstāvjus vakcinēties.

Vakcinācijas projekta birojā aģentūrai LETA gan līdz šim nav izdevies noskaidrot, kurām personām tiks piedāvāts saņemt poti kā vakcinācijas vēstnešiem, viedokļu līderiem. Tikmēr vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu šonedēļ saņēmuši eksprezidenti un vairākas valsts augstākās amatpersonas, to skaitā Valsts prezidents, premjers un vairāki ministri.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) piektdien, komentējot izvēli, kura amatpersona saņems vakcīnu, skaidroja, ka šo plānu pirmo reizi valdība skatīja otrdien, turpināja ceturtdien, bet tā arī nepabeidza, jo bija iebildes. Viņš teica, ka valdība lēma sākt brīvprātīgu to valsts augstāko amatpersonu vakcināciju, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu.

Tāpat valdības izskatītajā dokumentā ietilpst "vakcinācijas vēstneša" jēdziens, kas esot iemesls tam, kāpēc rādīt piemēru sabiedrībai aicināti arī bijušie valsts prezidenti. Vienlaikus Pavļuts informēja, ka vēl plānots aicināt vakcinēties grupu augsti godājamu cilvēku.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu