Šodien sociālās aprūpes centros pret Covid-19 vakcinēti 455 cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
''AstraZeneca'' vakcīna. Ilustratīvs foto.
''AstraZeneca'' vakcīna. Ilustratīvs foto. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Saskaņā ar Labklājības ministrijas rīcībā esošo informāciju līdz piektdienas pēcpusdienai sociālās aprūpes centros (SAC) pret Covid-19 vakcinēti 455 cilvēki, informēja ministrijas pārstāve Aiga Ozoliņa.

No tiem 308 ir centru klienti, bet 147 - to darbinieki.

Vakcinācija veikta valsts SAC "Latgale" filiālē "Mēmele" Neretas novadā, valsts SAC "Kurzeme" filiālē "Liepāja" un filiālē "Aizvīķi" Priekules novadā, SAC "Atpūtas" Brocēnu novadā, SAC "Mālpils" Mālpils novadā, SAC "Jaunāmuiža" Krustpils novadā. Vakcinēti arī daži valsts sociālās aprūpes centru "Rīga" darbinieki citās iestādēs.

Labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju; KPV LV) atzīmē, ka, turpinoties vakcinācijai aprūpes namos, drīz varēs sākt tuvoties izejas posmam no Covid-19. "Vienlaikus šī procesa efektīva norise ir tieši saistīta ar veiksmīgu Covid-19 izplatības mazināšanas rīcības plāna izpildi aprūpes iestādēs," skaidro ministre.

Viņas ieskatā tikai pēc vakcinācijas pabeigšanas un vīrusa izplatības apturēšanas varēs domāt par stingro ierobežojumu un drošības pasākumu mīkstināšanu.

Savukārt Krustpils novada pašvaldības SAC "Jaunāmuiža" vadītāja Solvita Geduša skaidroja, ka lielākā daļa pansionāta klientu pēdējo trīs mēnešu laikā ir izslimojusi Covid-19, kā arī pirms nedēļas saņēmusi poti pret gripu. Tāpēc vakcinēties pret Covid-19 viņi pašlaik nevar. Kopumā uz vakcinēšanos pieteikušies 90 klienti un 11 darbinieki, daži darbinieki vēl apsver vakcinēšanos. Ir arī tādi darbinieki, kuriem vakcinēties nav rekomendējis ģimenes ārsts.

Pēc vakcinācijas vairākiem darbiniekiem pansionātā novērota paaugstināta ķermeņa temperatūra. Savukārt klienti jūtas labi, apgalvoja Geduša.

Kā ziņots, SAC ir veikti visi nepieciešami sagatavošanās darbi un 10.februārī sākta klientu un darbinieku vakcinācija pret Covid-19.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu