Danilāna cīņa ar kovidu: Ja es to nebūtu darījis, tad, domāju, būtu stipri lielāka šance, ka es šo zemīti atstātu (10)

Profesora padomi!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Anatolijs Danilāns
Anatolijs Danilāns Foto: TVNET

Tautā iemīļotajam profesoram Anatolijam Danilānam (78) gada nogales svētkus nācās pavadīt slimnīcā, vienam bez tuvajiem - kovidnodaļā. Kā atzīst profesors, viņš bijis "labs pacients", kurš klausījis visam, ko saka ārsti, tomēr ir bijis laiks arī pārdomāt notikumus, lai varētu secināt, ko viņš izdarīja nepareizi un ko iesaka citiem aizvien vēl skarbajā cīņā ar koronavīrusu. 

Kā raksta žurnāls "Ieva", profesors mājās no slimnīcas atgriezies tikai pēc 48 h, zaudējis gandrīz 8 kg svara. "Esmu sapratis, ka nav iespējams absolūti droši izvairīties no koronavīrusa. Sargāties var, un tas ir jādara.

Tomēr neviens nevar pateikt - es esmu tas dzelzs vecis, kas tādu vainu nedabūs, un ejiet visi pupās! Var gadīties, ka dabūsi gan. Un dabūja arī Danilāns.

Redziet, kur es dabūju, es nezinu. Gāju uz poliklīniku, ārstēju cilvēkus, gan jau kāds slimnieks uzšķaudīja. Neko nevar darīt. Bet es jums pateikšu, ka māku no visām klapatām izspiest kādu labumu!" intervijā žurnālam kā vienmēr pozitīvs ir Danilāns. 

Ko tad profesors secināja pēc šīs cīņas? 

"Es no šīs pieredzes izsecināju to, ka vīrusu var dabūt visi, taču, lai vieglāk pārslimotu, vajag darīt to, ko Danilāns darīja drusku par maz. Vajag būt rūpīgākam pret sevi. Tur es pieļāvu kļūdu. [..] Ja godīgi, es to lietu ielaidu. Pagāja kādas piecas dienas, kad es jau jutu nespēku, bet nesapratu, kas par lietu, un, darbā skriedams, sevi mocīju. Tas noteikti fiziski un garīgi sekmēja to, ka man bija jāizslimo tik nopietni."

"Tāpēc tagad varu teikt: ja cilvēks sāk justies slikti vai jau ir aizdomas par koronavīrusu, lūdzu, lūdzu, meklējiet dakteri, izrunājieties un dariet to, ko jums iesaka! Ārsti zina. Līdz galam kovidu ārstēt vēl nemāk, bet zina un māk jau ļoti daudz."

Nepārpūlējos, labi ēdu, labi dzēru, smaidīju, domāju par labām lietām, domāju par savu ģimeni, par darbu - tas man daudz deva. Ja es to nebūtu darījis, tad, domāju, būtu stipri lielāka šance, ka es šo zemīti atstātu.

"Nevajag ticēt nekādiem brīnumiem! Jātic mediķiem un jātic zinātnei! Tas novērš bailes un ļauj pareizi rīkoties. Dariet visu, ko mediķi liek! Neklausiet visādas muldēšanas, ka vīrusa nav. Vīruss ir reāls!"

"Klausieties tagad! Cilvēkam jādzīvo veselīga dzīve. Ar smagu koronavīrusu saslimt var jebkurš. Bet es savā vecumā tomēr to izturēju. Izturēju, jo man vienmēr labs noskaņojums, ēdu veselīgi, staigāju pa mežu, parājos ar sievu, daru savu darbu, smaids sejā, un uz priekšu! Visu to ikdienā jādara, un tu būsi vesels," zelta padoms no Danilāna.

Pilnu interviju lasi šīs nedēļas žurnālā "Ieva"!

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu