Par nepareizu aprēķinu konsultāciju apmaksai IZM starpību nāksies segt no ministrijas maka

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Nepareizi aprēķinot finansējumu skolotāju un atbalsta personāla individuālo konsultāciju apmaksai mācību satura apguvei Covid-19 pandēmijas laikā, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) iztrūkstošo finansējuma starpību nāksies segt no ministrijas budžeta, ceturtdien Ministru kabinetā sēdē noteica premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) atklātā vēstulē valdību aicināja novērst neprecizitātes, jo IZM aprēķinos skolotāju individuālo konsultāciju apmaksai nav ietverta informācija par pamatizglītības programmas 59 vispārizglītojošo pedagogu skaitu Kultūras ministrijas dibinātajā profesionālās izglītības iestādē profesionālās izglītības kompetences centrā (PIKC) "Nacionālā mākslu vidusskola" 1.-9.klase.

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Kultūras ministrijai bija rosināts piešķirt 37 102 eiro. Taču LIZDA uzsver, ka vēl papildus trūka 30 270 eiro. Kopumā skolotāju un atbalsta personāla individuālo konsultāciju apmaksai mācību satura apguvei Covid-19 pandēmijas laikā plāno novirzīt 12,311 miljonus eiro.

Ņemot vērā IZM kļūdu aprēķinos, summas starpību ministrijai nāksies segt no sava budžeta, nevis no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kā tas bija plānots iepriekš. 

Jau ziņots, ka ceturtdien valdība lēma skolotāju un atbalsta personāla individuālo konsultāciju apmaksai mācību satura apguvei Covid-19 pandēmijas laikā novirzīt 12,311 miljoni eiro.

Minētais finansējums paredzēts atbalstam diviem mēnešiem, lai nodrošinātu piemaksas skolotājiem un atbalsta personālam, tostarp vispārējās izglītības iestāžu skolotājiem un atbalsta personālam, kā arī profesionālās izglītības iestāžu vispārizglītojošo mācību priekšmetu skolotājiem, kas sagatavo izglītojamos valsts pārbaudes darbiem.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) aplēsēm, uz atbalstu varētu pretendēt 21 429 skolotāji, kas sniedz individuālas konsultācijas obligātā mācību satura apguvei skolēniem, kuri ir pakļauti priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riskam dažādu iemeslu dēļ, 12.klases skolēniem vispārizglītojošās skolās, bet profesionālajā izglītībā - skolotājiem, kuri sagatavo izglītojamos valsts pārbaudes darbu kārtošanai 2021.gada pavasarī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu