Igauņu uzņēmums "MM Grupp" atceļ "Forum Cinemas" iegādi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Igaunijas kompānija "MM Grupp" atcēlusi paredzēto Baltijas valstu kinoteātru operatora "Forum Cinemas" iegādes darījumu, jo to nav apstiprinājusi Igaunijas Konkurences padome.

Izvērtējot plānoto darījumu, Igaunijas Konkurences padome secinājusi, ka tas būtiski kaitētu konkurencei kinoteātru biznesā Igaunijā. "MM Grupp" pieder akciju kontrolpakete kompānijā "Apollo Group", kas ir kinoteātru "Apollo" operators, tāpēc pēc "Forum Cinemas" iegādes "MM Grupp" kontrolētā kinoteātru tirgus daļa Tallinā pieaugtu līdz vairāk nekā 80% un Tartu - līdz vairāk nekā 90%.

Lai gan Covid-19 pandēmijas dēļ izklaides jomai pašlaik ir grūts laiks, Igaunijas Konkurences padome norādījusi, ka koncentrācija, kas kropļo tirgu un kurai būs ilgtermiņa negatīva ietekme uz tirgu, nevar tikt apstiprināta.

Jau vēstīts, ka par plānoto darījumu tika paziņots augusta beigās. ASV kompānija "AMC Entertainment Holdings", kuras grupā ietilpst "Forum Cinemas", informēja, ka iecerētā darījuma vērtība ir 65 miljoni eiro.

Forum Cinemas" ir viens kinoteātris Latvijā, trīs Igaunijā un pieci Lietuvā. 2019.gada rudenī Igaunijas uzņēmums "Forum Cinemas" pabeidza tāda paša nosaukuma kinoteātru operatoru pievienošanu Latvijā un Lietuvā, un kopš tā laika Baltijas valstīs strādā kā vienota kompānija ar galveno biroju Tallinā.

Savukārt tīklā "Apollo" ir desmit kinoteātri Igaunijā, viens Latvijā un viens Lietuvā.

"Forum Cinemas" pieder Somijas kompānijai "Finnkino", kuras īpašnieks ir Lielbritānijas "Odeon Cinemas Group", kas savukārt pieder ASV "AMC Entertainment Holdings", kura lielākie īpašnieki ir Ķīnas "Wanda Group" (38%) un ASV investīciju kompānija "Silver Lake Partners"(28%).

Igaunijas uzņēmēja Margusa Linnamē kontrolētajam holdingam "MM Grupp" pieder plašs uzņēmumu portfelis Baltijas valstīs. Informācijas aģentūra LETA ir daļa no starptautiskas mediju grupas, kuras akciju turētājs ir "MM Grupp".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu