Masks dienas laikā zaudē vairāk nekā 15 miljardus dolāru (16)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Elektroautomobiļu ražotāja “Tesla” akciju vērtība otrdien samazinājās par 8,6%. Kā vēsta aģentūra “Bloomberg”, kompānijas vadītāja Īlona Maska aktīvu apjoms dienas laikā samazinājās par vairāk nekā 15 miljardiem dolāru.

“Bloomberg” norāda, ka “Tesla” akciju vērtības kritums ir saistāms ar Maska komentāriem par kriptovalūtas “Bitcoin” cenu. Biznesmenis savā “Twitter” kontā rakstīja, ka uzskata “Bitcoin” un “Ether” cenas par “visai augstām”. Šādu viedokli viņš izteica divas nedēļas pēc tam, kad “Tesla” paziņoja par “Bitcoin” iegādi 1,5 miljarda dolāru vērtībā.

Kas attiecas uz kriptovalūtu – “Bitcoin” vērtība tirgos ir kritusies nu jau divas dienas pēc kārtas, un tās vērtība kļuvusi mazāka par 50 tūkstošiem dolāru. Piemēram, otrdienas tirdzniecības sesijā bitkoina cena kritās par 10%, nokrītoties līdz 48 604 dolāru atzīmei, lai gan iepriekš tika sasniegts vērtības rekords, pirmdienas rītā pārsniedzot 58 tūkstošu dolāru vērtību.

Līdz ar to Masks atrodams bagātāko cilvēku pasaulē ranga otrajā vietā. Viņa aktīvu vērtība ir 183,4 miljardi dolāru, bet pirmajā vietā esošajam “Amazon” dibinātājam Džefam Bezosam ir 186,3 miljardu lielas bagātības.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu