Pagājušajā diennaktī ugunsgrēkos cietuši divi cilvēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā diennaktī ugunsnelaimēs Latvijā cietuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Vakarā plkst.20.50 saņemts izsaukums uz daudzstāvu dzīvojamo ēku Rīgā. Dzīvoklī desmitstāvu ēkas sestajā stāvā virtuvē piededzis ēdiens, izraisot sadūmojumu. No dzīvokļa, kurā nav bijis ierīkots dūmu detektors, izglābts cietis cilvēks, kurš tālāk jau nodots mediķu aprūpē.

Naktī plkst.4.47 saņemts izsaukums uz Jaunjelgavu, kur divstāvu dzīvojamai ēkai dedzis jumts un starpstāvu pārsegums aptuveni 300 kvadrātmetru platībā. No degošās ēkas izglābts izglābts cilvēks, kurš arī nodots mediķu aprūpē.

Savukārt plkst.2.15 Rīgā saņemts izsaukums uz kādu daudzstāvu sabiedrisko ēku pilsētas centrā, kur pagrabā degusi elektroinstalācija 0,2 kvadrātmetru platībā. Vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās nostrādājusi ēkā esošā automātiskā ugunsdzēsības sistēma, likvidējot liesmas. No ēkas evakuējušies 50 cilvēki. Pēc ugunsgrēka likvidēšanas viņi atgriezušies ēkā.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 34 izsaukumi, no tiem 14 bijuši uz ugunsgrēkiem, 15 - uz dažāda veida glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bijuši maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu