Vai pastāv G punkts? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vai pastāv G punkts? Uz šo jautājumu pirmajā podkāsta “K punkts” epizodē atbild ginekoloģe un Rīgas Stradiņa universitātes docētāja un pētniece Ieva Briedīte.

G punkta nosaukums radies no vācu ginekologa Ernsta Grafenberga uzvārda 20. gadsimta vidū, kad tika izvirzīta teorija par G punktu.

Līdz šim zinātnieki ir pētījuši un pārpētījuši šo tēmu, bet vēl joprojām dalās divās pretējās frontēs. Vieni uzskata, ka G punkts eksistē, otri – ka nav tāda punkta. Kā norāda daktere Briedīte, abām pusēm ir ticami zinātniski pierādījumi. “Ja G punkts ir, tad tas atrodas maksts priekšējā sienā - 3-4 cm no ieejas. Mēs tajā vietā redzam gļotādas izcilni. Varam sajust šo vietu ar pirkstu. Normāla dzimumakta laikā tas netiek stimulēts, jo dzimumlocekļa virziens ir pilnīgi cits. Šis punkts netiek skarts. G punkta meklēšana nozīmē, ka ir jāmeklē pozas, kas to stimulē, vai ar pirkstu, vai kombinējot ar orālo stimulāciju,” norāda ginekoloģe. Tāpat daktere Briedīte uzsver, ka G punkts ir drīzāk rajons, nevis konkrēts punkts, kā uz to norāda nosaukums.

Vairāk par klitoru, G punktu un sievietes seksualitāti skaties podkāsta “K punkts” intervijā ar ginekoloģi un Rīgas Stradiņa universitātes docētāju un pētnieci Ievu Briedīti YouTube kanālā Skalak RSU. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” podkāsts par cilvēka seksualitāti. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu