Vai sievietes var ejakulēt? (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Vai sievietes var ejakulēt? Uz šo jautājumu pirmajā podkāsta “K punkts” epizodē atbild ginekoloģe un Rīgas Stradiņa universitātes docētāja un pētniece Ieva Briedīte.

Skvirtings (no angļu valodas – squirting) – šķidruma izšļākšanās, ko dažkārt mēdz saukt par sievietes ejakulāciju.

Ginekoloģe Briedīte atzīst, ka šis ir neviennozīmīgs jautājums, par kuru pastāv dažādi mīti. Lai labāk izprastu, kā rodas šis šķidrums, ir jāpievēršas dziedzeru sistēmai ap sievietes urīnizvadkanālu.

“Ap sievietes urīnizvadkanālu ir tāda dziedzeru sistēma pa riņķi, ko sauc par parauretrālajiem dziedzeriem. Tie

pēc savas uzbūves ir līdzīgi vīrieša prostatai, kas arī ir ap urīnizvadkanālu, arī ir sekretējoša. Vienai sievietei šī dziedzeru sistēma būt vairāk izteikta, citai – mazāk.

Ja šajā rajonā notiek īpaša stimulācija, arī šie dziedzeri saraujas orgasma brīdī, kad notiek dzimumorgānu ārējās trešdaļas saraušanās. Saraujoties muskuļiem, no šiem dziedzeriem tiek izspiests sekrēts. Tas nav nekas mistisks vai mītisks,” norāda daktere Briedīte.

Bieži vien tie uzskatīts, ka tas ir urīns, kas izdalās spazmās. “Profesorei Beverlijai Viplijai ir ļoti daudz pētījumu par šā šķidruma analīzi.

Šim šķidrumam ir pilnīgi cita bioķīmija, tajā ir glikoze, kas nav raksturīgi urīnam. Vēl daudzas citas īpašības padara to atšķirīgu,” atklāj pētniece.

Tas, vai sievietei ir G punkts un vai viņa var ejakulēt, ir atkarīgs no katras sievietes ķermeņa. “Ir sievietes, kurām tā nekad nav bijis un nebūs.

Un nevajag berzt līdz dzirkstelēm, jo iespējams, ka viņām uzbūve ir citāda. Ir daļa, kurām būs īpašos brīžos. Būs daļa, kam būs vienmēr. Tas ir atkarīgs no pozām.

Ir sievietes, kas ir partnera meklējumos. Un pēkšņi ir bijis partneris, kas ir kaut ko darījis citādāk. Ir bijis īpaši labi. Ja mēs jautājam par pozām, tad ir bijusi poza, kas izskaidro, ka šis priekšējais rajons varētu būt kaut kādā veidā stimulēts,” atklāj ginekoloģe Ieva Briedīte.

Vairāk par klitoru, G punktu un sievietes seksualitāti skaties podkāsta “K punkts” intervijā ar ginekoloģi un Rīgas Stradiņa universitātes docētāju un pētnieci Ievu Briedīti YouTube kanālā Skalak RSU. “K punkts” ir RSU studentu medija “Skaļāk” podkāsts par cilvēka seksualitāti. 

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu