Naftas cenas sasniegušas augstāko līmeni gada laikā

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Tirdzniecības sesijas laikā Londonas biržā "Brent" naftas jēlnaftas nākotnes līgumu vērtība pieaugusi par 4,6%, sasniedzot 67,07 dolārus par barelu. Arī WTI jēlnaftas nākotnes līgumiem cena pieaugusi par vairāk nekā 5%, sasniedzot 64,25 dolārus. Tas ir augstākais rādītājs gada laikā. 

Tiek norādīts, ka naftas cenas turpina pieaugt, gaidot Naftas eksportētājvalstu organizācijas un sabiedroto valstu (OPEC+) aprīļa lēmumu par turpmāko darbību. 

Kļuvis zināms, ka OPEC+ pieņēmusi lēmumu aprīlī nepalielināt naftas ieguvi. Tomēr tādas valstis kā Kazahstāna un Krievija varēs palielināt naftas ieguvi par attiecīgi 20 tūkstošiem un 130 tūkstošiem barelu naftas diennaktī. 

OPEC+ dalībvalstu pārstāvji kārtējā sanāksmē panākuši vienošanos, ka pašreizējais naftas ieguves apjoms globālā līmenī ir jāatstāj pašreizējā līmenī. Tomēr uz Kazahstānu un Krieviju tiek attiecināti citi noteikumi, kas ļauj palielināt naftas ieguves apjomu. 

Tāpat zināms, ka Saūda Arābija saglabās ierobežojumus naftas ieguvei arī aprīlī, šo līmeni atstājot līdzšinējā apjomā - viens miljons barelu naftas diennaktī. Nākamā OPEC+ dalībvalstu pārstāvju tikšanās gaidāma šī gada pirmajā aprīlī. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu