Pie Tallinas centrālās slimnīcas izveidojusies ātrās palīdzības automašīnu rinda (19)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @Kaapejuss

Igaunijas sociālajos tīklos salīdzinoši lielu ievērību izpelnījies attēls, kurā redzams, ka pie Tallinas centrālās slimnīcas izveidojusies gara neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnu rinda.

Komentējot šo attēlu Facebook grupā „Vienkārši par medicīnu” daudzi mediķi norāda, ka „darbs ar katru dienu kļūst arvien grūtāks”, „trešdienas naktī ātrās palīdzības automašīnu rindā bija jāgaida divas stundas”, kā arī „pavasarī mums nebija tik daudz pacientu, bet tagad slimnīcā redzamais ļoti līdzinās tam, kas notika Itālijā”, vēsta laikraksts „Postimees”.

Pagājušajā diennaktī Igaunijā veikti 7609 Covid-19 testi, no kuriem pozitīvs rezultāts bijis 1536 gadījumos, kas veido 20,2% no kopējā testu skaita.

5.marta rītā Igaunijā stacionāros ārstējās 578 cilvēki ar koronavīrusa infekciju, no kuriem intensīvā terapija bija nepieciešama 56 pacientiem, savukārt mākslīgā elpināšana – 30 cilvēkiem.

Slimnīcās diennaktī uzņemti 97 jauni pacienti ar Covid-19, bet izrakstīti 43, savukārt 22 pārvesti uz nodaļām, kas nav saistītas ar šo infekciju. Pēdējā diennaktī 14 cilvēki miruši no Covid-19.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu