Meitene no Baltijas radījusi dizainu rotaļlietai, kas drīzumā būs pieejama visā pasaulē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Ikgadējā rotaļlietu zīmēšanas konkursā par vienu no laureātēm ir kļuvusi deviņgadīgā Liepa no Lietuvas.

Viņas zīmēto zilo kaķi varēs iegādāties IKEA veikalos visā pasaulē. Liepas zīmējumu izvēlējās no vairāk nekā 66 tūkstošiem bērnu darbu, kas iesūtīti no dažādām pasaules valstīm. Pēc Liepas un citu konkursa uzvarētāju zīmējumiem radītās rotaļlietas nonāks veikalu plauktos šā gada rudenī.

IKEA katru gadu rīko starptautisku bērnu rotaļlietu zīmējumu konkursu, kurā bērnus vecumā līdz 13 gadiem aicina uzzīmēt viņu sapņu rotaļlietu.

Uzvarētājus izvēlas IKEA žūrija Zviedrijā, un pēc uzvarētāju zīmējumiem izgatavotās rotaļlietas kļūst par ierobežotā daudzumā pieejamo SAGOSKATT kolekciju. Konkurss tiek rīkots arī Latvijā, un trīs gadu laikā tajā ir piedalījušies jau gandrīz 1500 bērnu. Pirmo reizi par konkursa uzvarētāju ir kļuvis bērns no Baltijas valstīm.

“Man patīk spēlēties ar mīkstajām rotaļlietām, ar kurām veidoju visādas spēles. Brālis mani reģistrēja konkursam, un es izdomāju, ka zīmēšu savu mīļāko kaķi, tikai zilā krāsā, jo tā ir mana sapņu krāsa,” stāsta Liepa. Šī nav pirmā reize, kad meitene ir uzvarējusi zīmēšanas konkursā, piemēram, Liepas veikums novērtēts arī karšu zīmēšanas konkursā Japānā.

“Uzvara konkursā Liepai ir sapņa piepildījums. Meitai ļoti patīk mīkstās rotaļlietas, un nu viņa ir kļuvusi par autori rotaļlietai, kas nokļūs visās pasaules malās!” priecājas Liepas māte.

“Tajās valstīs, kur ir silti, mans kaķis gozēsies saulē un dzers limonādi. Tur, kur ir auksti, viņš uzrāpsies uz radiatora un uzvilks savus piecus cimdus – pa vienam katrai ķepai un vienu astei,” pastāsta konkursa uzvarētāja Liepa.

Lietuviete ir viena no jaunākajiem uzvarētājiem.

Jaunajai SAGOSKATT rotaļlietu kolekcijai ir izvēlēti piecu bērnu zīmējumi. Pārējie laureāti ir no ASV, Kanādas, Polijas un Krievijas. Uzvarētāju pulkā Liepa ir viena no jaunākajiem bērniem.

Šā gada īpašajā kolekcijā būs arī draudzīgā sviestmaize, nāriņsuns, cepta ola un putns.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu