94 gadu vecumā miris audiokasetes izgudrotājs Lū Otenss (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Audio kasete
Audio kasete Foto: unsplash.com

Audiokaseti toreizējais “Philips” Beļģijas filiāles darbinieks Lū Otenss izgudroja 20. gadsimta 60. gados.

Iepriekšējos gados Otenss nespēja samierināties ar neglītajiem lenšu magnetofoniem ar lielajām spolēm, tāpēc nolēma izgudrot kaut ko kompaktāku un lietotājam draudzīgāku. Rezultātā radās mums zināmā audiokasete.

Otensa izgudrojums kļuva slavens visā pasaulē. Kopš 1963. gada, kad viņa izgudrojums nonāca pārdošanā, tika pārdoti vairāk nekā 100 miljardi kasešu. To noriets sākās, kad pēc aptuveni 20 gadiem tas pats Otenss ar inženieru komandu radīja kompaktdiskus, kas, kā zināms, arī kļuva ārkārtīgi populāri.

Desmitiem gadu vēlāk viņš stāstīja, ka 60. gados viņam nebija ne jausmas, cik nozīmīgu pētījumu viņš ar kolēģiem ir veicis.

“Nu nē, mēs vienkārši bijām mazi puikas, kas izklaidējās. Mums nešķita, ka radām kaut ko lielu. Tas bija tāds kā sports,” teica Otenss

Vēlāk viņš īsti nelepojās ar savu izgudrojumu. Pirms trīs gadiem izdevumam “NRC” viņš stāstīja: “Mans lepnums sen bija izsīcis. Toreiz tas nešķita kaut kas īpašs. Tu nezini, kas no tā iznāks. Tu turpini darboties: darbs nekad nebeidzas."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu