Sievietes par savu gada auto izvēlējušās lielu apvidnieku

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Land Rover Defender
Land Rover Defender Foto: Publicitātes foto

Ik gadu pasaulē notiek sarīkojumi, kuros viens pret otru tiek nostatīti autobūves jaunākie izstrādājumi un speciāli izveidota žūrija tos dažādi vērtē, lai izvēlētos labāko - titula Gada auto ieguvēju. Tā sauktie Gada auto konkursi norisinās gandrīz katrā valstī, aptver arī veselus reģionus un pat pasauli kopumā, bet paralēli tiem notiek arī konkurss Sieviešu pasaules gada auto, kurā uzvarētāju izvēlas sieviešu žūrija.

Šogad žūrija aptver visu pasauli, un to veido 50 žurnālistes. Apkopojot viņu viedokļus un vērtējumus, konkursa noslēdzošajā fāzē par par uzvarētāju un galvenā titula ieguvēju kļuva jaunās paaudzes Land Rover Defender - automobilis, kas citos konkursos lielākoties spīdēja apvidus automobiļu papildnominācijās, bet, ja arī iekļuva finālā, tad tronim pietuvoties nespēja. Arī Latvijas Gada auto konkursā Defender ieguva 4x4 apvidus automobiļa titulu, taču finālam nekvalificējās, savukārt marta sākumā notikušajā Eiropas Gada auto uzvarētāju pasludināšanā apvidus modelis kvalificējās sestajai vietai starp septiņiem finālistiem.

Kā jau ierasts šāda veida veida konkursos, žūrija izvēlas ne tikai labākos automobiļus no "kopējā katla", bet arī labākos starp sev līdzīgajiem vienas kategorijas un tipa auto. Attiecīgi par Sieviešu pasaules gada auto konkursa uzvarētājiem papildu nominācijās kļuva: 

Gada pilsētas auto - Peugeot 208

Gada ģimenes auto - Skoda Octavia

Gada luksusa auto - Lexus LC 500 Cabrio

Gada sporta auto - Ferrari F8 Spider

Gada pilsētas apvidus auto - Peugeot 2008

Gada vidējās klases apvidus auto - Land Rover Defender

Gada lielais apvidus auto - Kia Sorento

Gada 4x4 & pikaps - Ford F-150

Gada elektroauto - Honda e.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu