Britu mediju organizācijas vadītājs pamet amatu pēc izteikumiem par Harija un Meganas interviju

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana Mārkla.
Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana Mārkla. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP / Scanpix

Lielbritānijas mediju redaktoru organizācijas priekšsēdētājs Ians Marijs atkāpies no amata, kad viņa spriedumi par neseno Lielbritānijas prinča Harija un viņa dzīvesbiedres Meganas Mārklas interviju bija izraisījuši nozares pārstāvju nosodījumu.

Svētdien ASV pārraidītajā intervijā princis Harijs sacīja, ka daži britu tabloīdi ir rasistiski un fanātiski.

Redaktoru biedrības izpilddirektors Marijs paziņojumā pirmdien savukārt uzsvēra, ka "Apvienotās Karalistes mediji nav fanātiski un netiks novirzīti no vitāli svarīgās lomas saukt pie atbildības bagātos un ietekmīgos".

Marija spriedumi izraisīja asu pretreakciju no daudzu redaktoru puses, arī vairāku melnādaino, Āzijas izcelsmes, rasu ziņā jauktas izcelsmes un etnisko minoritāšu žurnālistu un redaktoru puses, kas vēstulē Redaktoru biedrības vadītājam izklāstīja savus iebildumus.

Vēstuli parakstījušo vidū ir arī laikrakstu "Guardian" un "Financial Times", kā arī tīmekļa medija "HuffPost" pārstāvji.

Vairākas organizācijas atsauca savas nominācijas ikgadējai Redaktoru biedrības balvai, kas ir viena no prestižākajām Lielbritānijas žurnālistikas balvām.

Godalgas pasniegšanas ceremonija gaidāma 31.martā.

Redaktoru biedrības valde trešdien centās viest skaidrību par situāciju, paziņojumā norādot, ka Marija sākotnējā paziņojumā "nebija atspoguļots tas, ko mēs visi zinām, ka vēl ir daudz darāmā, lai medijos uzlabotu dažādību un iekļaujošu attieksmi".

Paziņojumā trešdienas vakarā Marijs apstiprināja, ka amatu pamet.

"Kaut arī es nepiekrītu tam, ka biedrības paziņojums jebkādā veidā būtu bijis domāts, lai aizstāvētu rasismu, es akceptēju, ka tas varēja būt krietni skaidrāks, nosodot fanātismu, un tas pavisam noteikti ir radījis sarūgtinājumu," atzina Marijs

Megana Mārkla svētdien ASV pārraidītajā intervijā cita starpā apgalvoja, ka pēc pievienošanās britu karaliskajai ģimenei domājusi par pašnāvību, kā arī apsūdzēja karalisko ģimeni rasismā.

Vēl pirms intervijas pārraidīšanas Lielbritānijā parādījās ziņas, ka karaļpils veic iekšējo izmeklēšanu saistībā ar apsūdzībām, ka Mārkla pēc laulībām ar Hariju 2018.gadā terorizējusi pils darbiniekus.

Tiek arī veikta izmeklēšana par pāra labdarības fonda darbību, vēstīja mediji.

Prinča Harija un Meganas Mārklas intervija britu sabiedrībā izraisījusi plašu rezonansi, bet darbu britu telekanālā ITV jau pametis viens no populārākajiem šīs raidorganizācijas žurnālistiem Pīrss Morgans, kas televīzijas ēterā uzstāja, ka Mārklas teiktajam netic.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu