Princeses Diānas mantojums jeb cik ilgi Saseksas hercogiem pietiks naudas?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: George Rogers/SIPA/2003081237, REUTERS/Pool/File Photo, CHINE NOUVELLE/SIPA/1905070840

Intervijā Oprai Vinfrijai princis Harijs uzsvēra faktu, ka 2020. gada pirmajā pusē karaliskā ģimene ar viņu pārtrauca finansiālas attiecības. Tomēr māte, princese Diāna, turpinot viņu atbalstīt. "Man ir tas, ko mamma man atstāja. Es domāju, ka viņa paredzēja šo...”  Karaļnama eksperti aprēķinājuši, cik daudz Velsas princese atstājusi saviem dēliem un cik Harijs jau ir iztērējis.

Runājot ar Opru Vinfriju, princis Harijs atzina, ka sadarbība ar "Netflix" un "Spotify" nekad nav bijusi daļa no plāna, bet pēc aiziešanas no karaliskās ģimenes Harija ģimenei vienīgie ienākumi bijuši no prinča mātes mantotā nauda. Un acīmredzot ar šo naudu visiem nepietiktu ilgi.

"Man bija tikai tas, ko man atstāja māte, un bez tās mēs nebūtu varējuši visu realizēt," intervijā atklāj princis Harijs.

Par kādu summu runājam?

Gan viņš, gan viņa brālis princis Viljams ir mantojuši naudu gan no princeses Diānas, gan no Karalienes Mātes, abu vecvecmāmiņas. Starp citu, Harijs no vecvecmāmiņas mantoja mazliet vairāk nekā Viljams, jo viņš nav nākamais karalis. 

Pēc "Forbes" domām, princese Diāna nodeva saviem dēliem 10 miljonus ASV dolāru (8 365 926  eiro); vispirms viņi saņēma dividendes - 450 000 dolāru gadā. Visu summu viņi saņēma, kad viņiem apritēja 30 gadu.

Papildus naudai un akcijām Diāna atstāja dēliem savu dārglietu kolekciju, kas vēlāk tika sadalīta starp brāļiem. 

Foto: REUTERS/Roy Letkey/Files

Tomēr Diānas novēlētās naudas Saseksas hercogiem diez vai būtu pieticis uz ilgu laiku. Ekspertīze, kas tika veikta pēc Harija un Meganas aiziešanas no karaļnama, atklāja,

ka prinča ģimenes aizsardzība gadā varētu izmaksāt līdz 5 miljoniem dolāru.

Tas nozīmē, ka princeses mantojums varēja iztērēties jau pēc diviem gadiem.

Māja, kuru hercogs un hercogiene iegādājās Montekito, arī ir vismaz 8 miljonu ASV dolāru vērta, un tā noteikti neiekļaujas pāra ģimenes budžetā. 

Foto: Kensington Palace/Handout via REUTERS
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu