SOHR: Sīrijas pilsoņkara upuru skaits pārsniedz 388 000 (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Kara postījumi Sīrījā.
Kara postījumi Sīrījā. Foto: Shutterstock

Cilvēku skaits, kas zaudējuši dzīvību Sīrijas pilsoņkara desmit gados, sasniedzis 388 652, svētdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā kara monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Upuru vidū ir 117 388 civilisti, arī vairāk nekā 22 000 bērni.

Vairums civilistu zaudējuši dzīvību valdības karaspēka un tā sabiedroto uzbrukumos, norāda SOHR, kas savās aplēsēs paļaujas uz vietējo avotu tīklu.

Decembrī, kad SOHR iepriekšējo reizi publiskoja datus, upuru skaits pārsniedza 387 000.

Gada griezumā 2020.gadā bijis vismazākais upuru skaits kopš kara sākuma 2011.gadā, sacīja SOHR vadītājs Rami Abderrahmans. Pērn tas vien nedaudz pārsniedzis 10 000.

Pamieram valsts ziemeļrietumos nostiprinoties, kaujas rimušās, bet valstī liela uzmanība veltīta koronavīrusa pandēmijas savaldīšanai.

Kara dēļ vairāk nekā puse iedzīvotāju bijuši spiesti pamest dzīvesvietas, kur viņi mitinājās pirms kara.

200 000 cilvēku pazuduši, liecina SOHR aplēses.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas valdība pēc vairākām militārām uzvarām, ko tai karā pret nemierniekiem izdevies izcīnīt ar Krievijas atbalstu, atguvusi kontroli pār vairāk nekā 60% valsts teritorijas, liecina SOHR aplēses.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu