Internets kā mūsu ārējās smadzenes un spogulis, kurā redzēt citu prātus un domas

Māris Kūrēns
, Financenet žurnālists
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Internets ir mainījis mūsu dzīvi līdz nepazīšanai. Tas ir mainījis veidu, kā mēs komunicējam, un galu galā - ir palīdzējis radīt vakcīnu pret pasaulē aktuālāko vīrusu. Vai un kāpēc cilvēku dzīvē digitālajām tehnoloģijām būs lielāka loma? To intervijā portālam TVNET pastāstīja uzņēmējs (viņš arī mūziķis un zinātnieks) Aškans Fardosts, kurš ir viens no galvenajiem runātājiem konferencē "Deep Tech Atelier", kas notiks aprīlī. 

Rakstiskās valodas parādīšanās ir uzskatāma par pirmo industriālo revolūciju, kad nācās mainīt savu prātu, savu domāšanu, savas spēka struktūras un citas dzīves nianses. Vēlāk jau, kad parādījās pirmie drukātie laikraksti, mēs varam runāt par otro industriālo revolūciju, kas palīdzēja rasties dažādām jaunām nozarēm, kā arī nostiprināt valsts nozīmi cilvēku un sabiedrības dzīvē.

Tagad esam nonākuši trešajā industriālās revolūcijas laikā, kad mūsu dzīvē dominējošu lomu sāk ieņemt internets. Bez tā mēs nevaram ļoti daudz ko izdarīt, līdz ar to jārēķinās, ka mums atkal ir jāmaina domāšana, kā arī jāmaina savas dzīves struktūras.

Līdz ar interneta un digitalizācijas ienākšanu mūsu ikdienā mēs it kā būvējam savas nervu sistēmas paplašinājumu. Internets ir kā mūsu ārējās smadzenes, kā arī spogulis, kurā redzami visu cilvēku, kam pieejams internets, prāti un domas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu