Izglītības iestādēs samazinās koronavīrusa pozitīvo testu īpatsvars

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

No 8.marta līdz 14.martam, testējot pirmsskolas izglītības iestāžu un skolu personālu, pirmsskolas izglītības iestādēs Covid-19 pozitīvi darbinieki atklāti 0,27%, bet skolās - 0,31% gadījumu, liecina Veselības inspekcijas aktuālākā informācija.

Veselības inspekcijā informēja, ka trešo nedēļu turpinās izglītības iestāžu darbinieku iknedēļas testēšana. Tendence liecina, ka palielinās skrīnējamo iestāžu skaits un tiek novērots pozitīvo testu īpatsvara samazinājums.

No 8. līdz 14.martam testēšana norisinājās 700 izglītības iestādēs, kopējam testu skaitam sasniedzot 21 629.

Iknedēļas rutīnas skrīnigs norisinājās 460 pirmsskolas izglītības iestādēs, un kopējais veikto testu skaits darbiniekiem sasniedza 14 273. No tiem pozitīvi bija 39 jeb 0,27% testu. Savukārt 240 skolās kopējais veikto testu skaits bija 7356. No tiem pozitīvi bija 23 darbinieki jeb 0,31%.

Kopumā līdz 12.martam apstrādāti 835 pieteikumi no skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm par rutīnas skrīningu ar siekalu testiem, pieteikumi turpina ienākt.

Veselības inspekcija informē, ka rutīnas skrīninga mērķis identificēt inficētās personas, tai skaitā bez simptomiem, lai nepieļautu Covid-19 izplatību iestādēs un arī ārpus tām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu