"Būvniecības preču veikals, kas pārdod sieru, nav pārtikas veikals." Igaunija liek slēgt "Depo" veikalu (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
"Depo" veikals Tallinā
"Depo" veikals Tallinā Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Pēc jauno Covid-19 saslimstības ierobežošanai noteikto ierobežojumu izsludināšanas, Igaunijas valdība likusi slēgt Latvijas dārza un celtniecības preču veikalu "Depo", jo par spīti tam, ka tajā tiek pārdotas pārtikas preces, tas nevar tikt uzskatīts par pārtikas veikalu.

 

Sekojot straujajam Covid-19 saslimstības pieaugumam, pagājušajā nedēļā Igaunijas valdība nāca klajā ar virkni jaunu ierobežojumu. Kopš 11. marta valstī darboties drīkst tikai pārtikas veikali, aptiekas, degvielas uzpildes stacijas un zoo preču veikali.

Par spīti ierobežojumiem, Tallinā atrodošajā "Depo" veikalā esot turpināta klātienes tirdzniecība, veikala vadībai aizbildinoties, ka tas kvalificējams kā pārtikas veikals.

Igaunijas medija "Postimees" žurnāliste Evelina Kaldoja jau pagājušajā nedēļā vērsa uzmanību uz "Depo" veikala bezatbildīgo rīcību, ļaujot klientiem turpināt iepirkties klātienē.

"Kamēr Latvijas valdība ir piedāvājusi palīdzību Igaunijai cīņā ar jauno Covid-19 uzliesmojumu,

Latvijas uzņēmums "Depo" turpina izvairīties no "lokdauna" ierobežojumiem:

lai gan būvmateriālu un dārzkopības veikali bijuši spiesti slēgt savas durvis, "Depo" pārkvalificējies par pārtikas veikalu un turpina apdraudēt cilvēku veselību, ļaujot tiem iepirkties klātienē."

Ekonomikas un komunikāciju ministrijas pārstāve Laura Lastera  paziņojusi, ka veikals esot jāslēdz.

"Nav iespējama situācija, kad būvniecības preču veikals pārdot sieru un var tikt uzskatīts par pārtikas preču veikalu.

Tikai tie veikali, kuros vismaz puse no piedāvātā produktu klāsta ir klasificējami kā pārtikas preces, drīkst turpināt klātienes darbību."

Pirmais "Depo" veikals Igaunijā savas durvis vēra pērnā gada oktobrī.

11. martā Igaunijā stājās spēkā jauni plaša mēroga ierobežojumi, kuri paliks spēkā vismaz līdz 11. aprīlim. Atvērti drīkst būt tikai tie veikali, kas piedāvā pārtiku un pirmās nepieciešamības preces, aptiekas un medicīnisko palīglīdzekļu tirgotavas, telekomunikāciju uzņēmumu pārstāvniecības, zooveikali un degvielas uzpildes stacijas, telpas neaizpildot vairāk kā par 25% un ievērojot drošības prasības.

Citiem veikaliem jāpaliek slēgtiem vai arī jānodrošina iespēja izsniegt preces ārpus telpām, bet ieteicams nodrošināt tirdzniecību internetā vai izmantot kurjeru pakalpojumus.

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta vēl 1700 cilvēkiem, bet ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 miruši 13 cilvēki, ceturtdien paziņojis Veselības departaments.

Igaunijā par dominējošo kļuvis jaunā koronavīrusa Lielbritānijas paveids, un pagājušajā nedēļā no visiem atklātajiem gadījumiem turpat 70% gadījumu notikusi inficēšanās tieši ar šo paveidu.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu