Kafija ar medu, elpošanas vingrojumi u.c. aktrises Leldes Dreimanes labsajūtas noslēpumi (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lelde Dreimane
Lelde Dreimane Foto: Leldes Dreimanes personīgais arhīvs.

Ar pandēmiju saistītie ierobežojumi un sociālā distancēšanās sabiedrību ir gan fiziski, gan emocionāli nogurdinājuši. Šajā periodā rūpes par sevi ir īpaši svarīgas, tāpēc arvien vairāk cilvēku meklē idejas un iedvesmu, kā uzlabot un veicināt savu labbūtību. 

Kampaņas #RESTARTS2021 ietvaros Dailes teātra aktrise un radio SWH personība Lelde Dreimane atklāj savu labbūtības formulu.

“Labbūtība man saistās ne tikai ar ķermeņa, bet arī gara uzturēšanu labā, veselīgā formā. Vēlos sevi pasargāt no izdegšanas sindroma, tāpēc, ikdienā pastiprināti pievēršu uzmanību arī savai labsajūtai un pašsajūtai.

Ja man nav laika sev, tad viss pārējais kļūst mazsvarīgs. Dzīvoju pēc principa – nekad neaizmirsti par sevi.

Ceru, ka mani labbūtības rituāli motivēs un iedvesmos arī kādu citu vairāk rūpju pievērst tieši sev un soli pa solim ieviest arī savā ikdienas rutīnā vairāk pozitīvu ieradumu, ” uzsver Dailes teātra aktrise un radio SWH personība Lelde Dreimane.

Leldes Dreimanes labbūtības rituāli

· Tibetas tradicionālā medicīna ir kļuvusi par manas labbūtības neatņemamu sastāvdaļu. Esmu ar to aizrāvusies, un šī ir viena no lietām, kas man palīdz katru rītu justies labi. Lietoju Himalaju augu uztura bagātinātājus, kuru formula ir veidota uz augu bāzes un uzlabo kognitīvās spējas, atmiņu, garastāvokli, pilnveido radošumu. Papildus tam katru rītu arī meditēju.

· Iespēja ceļot un baudīt kultūru, lasot grāmatas. Šobrīd, kad kultūras aktivitātes ir liegtas un ceļošana ierobežota, pilnveidoju sevi, lasot grāmatas. Nupat pabeidzu lasīt Karlosa Kastaņedas grāmatu "Dona Huana mācības". Šī literatūra ieved senās Meksikas šamaņu zināšanu pasaulē. Tā ir tikšanās ar magu un skolotāju donu Huanu Matusu un iespēja kļūt par vienu no viņa skolniekiem.

· Kontrastdušas no rītiem. Savu ķermeni no rītiem “pamodinu”, dodoties kontrastdušās. Daru to rīta pusē, jo pēc tam jūtos mundra un enerģiska – noskaņojusies un gatava sākt dienu. Kontrastus veidoju ļoti mierīgi un pakāpeniski. Neaizraujos ar ekstrēmismu.

· Elpošana pirms miega. Ja rīts man iesākas ar aktīvu un tonizējošu rituālu, vakarpuse paiet mierīgās noskaņās. Katru vakaru pirms gulētiešanas veicu elpošanas vingrinājumus, kas mazina dienas laikā uzkrāto psihisko spriedzi un fizisko sasprindzinājumu.

Savu ķermeni un prātu sagatavoju naktsmieram, izmantojot vienkāršu Pranayama trīspakāpju elpošanas metodi – sāku ar ieelpu 5 sek., aizturu elpu 5 sek., izpūšu gaisu 5 sek.

· Kafija ar medu. Man ļoti garšo kafija, un tā ir neatņemama manas ikdienas sastāvdaļa. Neaizraujos ar specializēto kafiju, augu pieniem u.tml., tāpēc mans kafijas rituāls ir samērā vienkāršs. Ik rītu kafiju baudu kopā ar medu. Daļai kafijas mīļu šī kombinācija var šķist dīvaina, taču medus ir mans iecienītākais saldinātājs, ko pievienoju kafijai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu