Taizemes zārku meistars, kurš zārkus pārvērš skrituļdēļos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Taizemē kāds zārku meistars savos nevajadzīgajos zārkos, kas mētājušies viņa Bangkokas darbnīcā, iepūtis jaunu dzīvību, pārvēršot tos par skrituļdēļiem. 

Pieaugot skrituļdēļu popularitātei Taizemē, pamatīgi pieauga arī to cena, tāpēc zārku meistars Aņusons Juņjeņs nolēma likt lietā iztēli un izmantot nevajadzīgos zārkus, lai pārvērstu tos skrituļdēļos, vēstīts izdevumā "Taipei Times".

“Es vēlējos bērniem, kuriem dzīvē nav daudz iespēju, sniegt iespēju vizināties ar skrituļdēli. Es arī negribēju, lai viņi prasa to nopirkt saviem vecākiem, jo skrituļdēļu cenas ir ļoti augstas,” stāstīja 30 gadu vecais meistars. 

Pēdējos gados arvien vairāk taizemiešu jauniešu pievērsušies braukšanai ar skrituļdēli vai vējdēli, kas, visticamāk, ir tāpēc, ka tagad pandēmijas dēļ ir aizslēgtas kafejnīcas un sporta zāles. Bangkokas ielās tāpēc redzami neskaitāmi jaunieši, kas pārvietojas ar skrituļdēli. 

FOTO: NO ZĀRKA PAR SKRITUĻDĒLI

Juņjeņa darbnīcā zārki lielākoties ir apvilkti ar brokātu, ar zelta ielaidumiem un pat hologrāfiskām uzlīmēm, tiesa, skrituļdēļus meistars veido relatīvi vienkāršus. 

“Procedūra šo dēļu izgatavošanā ir gandrīz tāda pati, kā izgatavojot zārkus,” piebilda Juņjeņs. 

Pirmos desmit skrituļdēļus Juņjeņs ziedos nabadzīgajām ģimenēm, tiesa, viņš arī atzīst, ka izveidot tos pareizi nebūs viegli. 

“Daudzi bērni nemaz par tādiem skrituļdēļiem nav dzirdējuši, tāpēc ir svarīgi izveidot tos pēc iespējas līdzīgākus oriģināliem,” teica Juņjeņs.

Seko mums Instagram un Twitter un uzzini svarīgāko pirmais!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu