Aģentūra: Pasaulē var rasties tualetes papīra deficīts (46)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Pasaulē var rasties tualetes papīra deficīts tādēļ, ka pietrūkst kuģu izejmateriālu piegādei no Dienvidamerikas, vēsta aģentūra “Bloomberg”.

Aģentūra norāda, ka Brazīlijas uzņēmums “Suzano Papel e Celulose”, kas ir lielākais koksnes masas ražotājs, brīdinājis, ka globālais jūras konteineru trūkums var radīt sarežģījumus saistībā ar izejmateriālu piegādēm. Koksnes masa ir pusfabrikāts, kas tiek izmantots virknē produktu, tostarp arī tualetes papīra ražošanā.

“Suzano Papel e Celulose” nodrošina aptuveni trešo daļu no globālā koksnes masas līmeņa. “Bloomberg” norāda, ka kompānija izmanto izejvielu pārvadāšanai balkerus - kuģus, kas paredzēti bērtās un beztaras kravu pārvadāšanai.

Pēdējo mēnešu laikā pasaulē tiek novērots ievērojams konteineru un kuģu trūkums, ar ko būtu iespējams transportēt šīs preces, jo ir pieaudzis pieprasījums pēc citu preču jūras pārvadājumiem. Pēc Brazīlijas kompānijas ģenerāldirektora Voltera Šalka teiktā, krīze jūras transporta jomā kļūst dziļāka, un pašlaik tiek novērots balkeru trūkums.

Būtiski traucējumi celulozes pārvadāšanā var ietekmēt arī tualetes papīra ražošanu un pieejamību, uzsver “Bloomberg”. Tas var radīt situāciju, ka pasaulē teorētiski var rasties tualetes papīra deficīts.

Seko mums Instagram un Twitter un uzzini svarīgāko pirmais!

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu