Ziemeļkoreja apstiprinājusi "jauna tipa taktisko vadāmo raķešu" izmēģinājumu (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkoreja piektdien apstiprinājusi, ka dienu iepriekš izmēģinājusi divas "jauna tipa taktiskās vadāmās raķetes".

Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA ziņo, ka izmēģinājumu veikusi Ziemeļkorejas Aizsardzības zinātnes akadēmija, kas to uzskata par ļoti sekmīgu.

Aģentūra ziņo, ka abas raķetes sekmīgi trāpījušas mērķiem ūdenī aptuveni 600 kilometrus no krasta. KCNA arī vēsta, ka jaunā ieroču sistēma var nest divarpus tonnu smagu kaujas galviņu.

Jau vēstīts, ka Ziemeļkoreja ceturtdien izšāva jūrā divas ballistiskās raķetes, kas ir pirmās kopš ASV prezidenta Džo Baidena inaugurācijas, un to izšaušana ir pirmā būtiskā provokācija Baidena administrācijas virzienā.

Baidens pēc notikušā paziņoja, ka Savienotās Valstis reaģēs atbilstoši, ja Ziemeļkoreja pastiprinās raķešu izmēģinājumus.

Spriežot pēc Dienvidkorejas bruņoto spēku ģenerālštāba ziņotā, Ziemeļkoreja ceturtdien no Hamgjonnamdo provinces izšāva divas tuva darbības rādiusa raķetes uz Japāņu jūru, kas Korejā tiek saukta par Austrumu jūru. Raķetes nolidoja 450 kilometrus un sasniedza maksimālo 60 kilometru augstumu.

Raķešu izmēģinājums izpelnījās nosodījumu no Japānas un aicinājumus no Krievijas sākt jaunas sarunas par miera procesu Korejas pussalā.

Pagājušo svētdien Ziemeļkoreja izšāva divas tuva darbības rādiusa neballistiskās raķetes. ASV amatpersonas sacīja, ka tas bijis parasts raķešu izmēģinājums un Vašingtona tā dēļ nepārstās centienus nodibināt kontaktus ar Phenjanu.

ANO rezolūcijas aizliedz Ziemeļkorejai izmēģināt ballistiskās raķetes un Phenjanai piemērotas bargas starptautiskās sankcijas, lai atturētu to no tādu raķešu izstrādāšanas, kas varētu nest kodolgalviņas.

Vašingtona pašreiz pārvērtē savu pieeju Phenjanai pēc juceklīgajām attiecībām prezidenta Donalda Trampa laikā, kad savstarpējiem draudiem un apvainojumiem sekoja līderu tikšanās klātienē, taču beigās neizdevās panākt nekādu progresu centienos ierobežot Ziemeļkorejas kodolprogrammu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu