BVKB aizliedzis tirdzniecības centra ēkas Dzirciema ielā ekspluatāciju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) 29.martā lēmis aizliegt visas tirdzniecības centra ēkas Rīgā, Dzirciema ielā 42, ekspluatāciju līdz tehniskās apsekošanas atzinumā minētās bīstamības mehāniskajā stiprībā un stabilitātē novēršanai, apliecināja birojā.

Tajā skaidroja, ka šāds lēmums pieņemts, analizējot vairākus ēkas tehniskās apsekošanas atzinumus, kā arī iegūstot papildu viedokli gan no būvspeciālistiem, gan Latvijas Būvinženieru savienības.

Tostarp BVKB arī ņēma vērā faktu, ka ēkas īpašnieks - SIA "Lidl Latvija" - pats bija pārtraucis ēkas ekspluatāciju, līdz ar to visu uz lietu attiecināmo faktu izvērtēšana un pārbaude tika veikta, saprātīgi samērojot sabiedrības drošības aspektus, ēkas īpašnieka iespējamo interešu ierobežošanu un administratīvā procesa pienākumu veikt vispusīgu un objektīvu lietas apstākļu pārbaudi.

Tikmēr "Lidl Latvija" Nekustamo īpašumu departamenta vadītājs Aldis Riekstiņš uzsvēra, ka šāds BVKB lēmums ir pozitīvs apstiprinājums uzņēmuma agrākajam lēmumam nekavējoties slēgt šo ēku kā nedrošu. "Pašlaik mēs rūpīgi pētām tehnisko ekspertu secinājumus un izvērtējam nākamos soļus," teica Riekstiņš.

LETA jau ziņoja, ka kopš 6.marta ir slēgts tirdzniecības centrs Dzirciema ielā 42.

"Lidl Latvija" pārstāvis Ingars Rudzītis iepriekš aģentūrai LETA apliecināja, ka "Lidl Latvija" ēku Dzirciema ielā 42 iegādājās pagājušā gada pavasarī, ar turpmākiem plāniem to pielāgot "Lidl" veikala vajadzībām.

Pēc viņa teiktā, šogad projekta sagatavošanas darbu laikā secināts, ka ēkas tehniskais stāvoklis ir neapmierinošs un tā neatbilst spēkā esošo būvnormatīvu prasībām.

""Lidl Latvija", kā atbildīgs ēkas īpašnieks, nekavējoties informēja visus nomniekus par jauno situāciju, un no 6.marta slēdza tirdzniecības centru," sacīja Rudzītis un piebilda, ka turpmākie lēmumi tiks pieņemti pēc detalizētas ēkas stāvokļa pārbaudes.

Attiecīgajā tirdzniecības centrā līdz šim lielākais nomnieks bija SIA "Rimi Latvia", bet tur strādāja arī tādi uzņēmumi kā SIA "Picu darbnīca", "Hesburger" un citi. Vairāki no viņiem apšaubīja "Lidl Latvija" patiesos iemeslus, lemjot par ēkas izmantošanas pārtraukšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu