"Mums nav ko vilkt!" Cilvēki stāv garās rindās pie apģērbu un apavu veikaliem (63)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēku rindas pie veikaliem.
Cilvēku rindas pie veikaliem. Foto: TVNET/Gints Bāliņš

Izmantojot iespēju atkal iepirkties klātienē, rīdzinieki veido garas rindas pie apģērbu un apavu veikaliem, novēroja TVNET. 

No šodienas darbu varēs atsākt visi veikali ārpus tirdzniecības centriem, kuru platība ir zem 7000 kvadrātmetru, paredz pagājušajā nedēļā valdībā atbalstītie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Visās tirdzniecības vietās ārpus tirdzniecības centriem gan pircējiem, gan darbiniekiem būs jālieto mutes un deguna aizsegi, pie ieejas jāizvieto informācija par maksimāli pieļaujamo apmeklētāju skaitu.

Foto: Gints Bāliņš/TVNET
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Tirdzniecības vietās iepirkšanās groziņu, ratiņu un iepirkšanās somu skaitam jāatbilst maksimāli atļautajam apmeklētāju skaitam. Veikalos jānodrošina 25 kvadrātmetri uz vienu apmeklētāju. Ja telpa ir mazāka, tajā var atrasties tikai viens apmeklētājs.

Tā kā gribētāju ir daudz vairāk nekā pieļaujamais klientu skaits iekštelpās, pircējiem daudzviet nākas gaidīt rindā ārpus veikalu telpām. 

Tirdzniecības vietās ir jākontrolē apmeklētāju plūsma pie ieejas un izejas, iekštelpās un ārā, kā arī tirdzniecības zālē, kur notiek pastiprināta apmeklētāju pulcēšanās.

Tāpat no šodienas pastiprinātas drošības prasības tirdzniecības centros, kuru kopējā tirdzniecībai atvēlētā platība ir virs 7000 kvadrātmetriem. Šajos tirdzniecības centros varēs darboties veikali, kuros tirgo pārtiku ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta. Tirdzniecības centros arī varēs darboties veikali, kuros tirgo higiēnas preces ne mazāk kā 70% apmērā no preču sortimenta.

Tirdzniecības centros arī varēs darboties aptiekas, tostarp veterinārās aptiekas, optikas preču veikali, dzīvnieku barības veikali, ziedu veikali, grāmatnīcas un preses tirdzniecības vietas. Vienlaikus tirdzniecības centros atļauta pakalpojumu sniedzēju darbība, piemēram, ķīmisko tīrītavu, finanšu institūciju un remontu servisu.

No šodienas tirdzniecības centros nebūs atļauta distances tirdzniecībā iegādāto preču izsniegšana veikalos.

Komentāri (63)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu