Kā sēro Viņas Majestāte? Eksperts: Viņa tika sagatavota mīļotā nāvei...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Princis Filips un Lielbritānijas karaliene Elizabete II
Princis Filips un Lielbritānijas karaliene Elizabete II Foto: Reuters/Scanpix. TVNET kolāža

Pēc Edinburgas hercoga, prinča Filipa aiziešanas viņsaulē 9. aprīlī Vindzoras pilī, karaliskās ģimenes fanus nomoka tikai viens jautājums - kā jūtas Viņas Augstība? Vai mīļotā vīra dzīvības izdzišana nav satriekusi Lielbritānijas karalieni, un kāda ir šobrīd karalienes veselība?

"Bijušais karalienes preses sekretārs Čārlzs Ansons stāsta, ka 94 gadus vecā karaliene jau tikusi laicīgi sagatavota Filipa nāvei, kas bija neizbēgams iznākums pēc ilgstošajām veselības problēmām. 

Viņš piebilst: "Laikā, kad strādāju pie viņas, viņa vienmēr bija mierīga, neatkarīgi no tā, kas notiek. Bet jebkuram cilvēkam tas ir ļoti kritisks brīdis.

"Viņa bija domājusi par šo brīdi vairākkārt, lai mirklī, kad tas notiks, spētu palikt pēc iespējas mierīgāka," stāsta Ansons. "Tas notiek dabiski, pateicoties karalienes temperamentam un dzīves pieredzei."

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Ansons turpina stāstīt, ka šajās dienās karalieni "pieskata" viņas privātās mājsaimniecības tuvākie locekļi: "Viņai ir milzīgs ģimenes atbalsts, kā arī viņa ir pateicīga par līdzjūtībām, kuras tiek izteiktas no visas pasaules."

Viņš arī uzskata, ka viņas vecākais dēls, Velsas princis Čārlzs ir daļa no karalienes "burbuļa" Vindzorā, jo nesen tika publicētas fotogrāfijas, kur abi pavada kopā Lieldienas. 

Monarhe turpmākās astoņas dienas atturēsies no jebkādu karalienes pienākumu pildīšanas, kā arī jebkādi politiskie jautājumi tiks atlikti. Viss laiks paies gatavojoties prinča Filipa bērēm. Lielbritānijā ir izsludināts desmit dienu sēras. 

Sakarā ar notiekošo COVID-19 pandēmiju, bēru plāni, visticamāk, tiks mainīti kā ticis iecerēts.

Princim Filipam šī gada 10. jūnijā būtu apritējuši 100 gadi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu