NEPLP nav atradusi pārkāpumus "Muzikālās bankas 2020" ceremonijas laikā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NEPLP logotips.
NEPLP logotips. Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ir saņēmusi un arī izvērtējusi Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas izstrādātās iekšējās drošības kārtību Covid-19 izplatības ierobežošanai, norādīja NEPLP locekle Ieva Kalderauska. 

Viņa norādīja, ka padome iesniegtās kārtības ir izskatījusi un apspriedusi ar abu sabiedrisko mediju vadītājiem.

Kā stāstīja Kalderauska, Latvijas Radio ir izstrādājis epidemioloģiskās drošības pasākumu nodrošināšanas noteikumus radio organizētajos pasākumos, kas saistoši dažādu ierakstu projektu realizēšanai radio telpās. Kā padomi informēja radio, liela mēroga pasākumu organizēšana ārpus radio telpām tuvākajā laikā nav plānota.

Taču, ja šāda nepieciešamība būs, Latvijas Radio varēs attiecīgi noteikumus papildināt.

Savukārt Latvijas Televīzija ir izstrādājusi un apstiprinājusi epidemioloģiskās drošības pasākumu nodrošināšanas kārtību visos Latvijas Televīzijas projektos, kurus nepieciešamības gadījumā varēs papildināt atkarībā no pasākumu norises īpatnībām.

Izvērtējot epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanu "Muzikālās bankas 2020" ceremonijas norises laikā, NEPLP nav konstatējusi būtiskus pārkāpumus raidījuma norisē, bet, lai turpmāk novērstu riskus epidemioloģisko pasākumu ievērošanā, Latvijas Radio tika uzdots izstādāt iekšējo kārtību veselības un drošības kontrolei nākamajiem pasākumiem Covid-19 pandēmijas laikā.

Ņemot vērā, ka arī Latvijas Televīzija rīko līdzīgus pasākumus, drošības noteikumu izstrāde bija uzdota arī Latvijas Televīzijai.

Padomes ieskatā, bez šādas iekšējās kārtības izstrādes un ieviešanas līdzīgu pasākumu rīkošana turpmāk nav pieļaujama.

Jau ziņots, ka NEPLP plānoja rūpīgi izvērtēt situāciju ar drošības noteikumu ievērošanu Latvijas Radio rīkotās "Muzikālās bankas" translācijas laikā. Skaidrojumu par drošības noteikumu ievērošanu NEPLP lūgs arī Latvijas Televīzijai, kas nodrošināja pasākuma tiešraidi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu