Īlons Masks: Jau šogad smadzeņu čipi cilvēkiem varētu piešķirt telepātiskas spējas (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Īlons Masks
Īlons Masks Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā nedēļā Īlons Masks publicēja video, kurā parādīts, ka viņa kompānija “Neuralink” jau ir tik tālu attīstījusi savas tehnoloģijas, ka smadzenēs implantēts čips ļauj pērtiķim ar sava prāta palīdzību vien spēlēt videospēles.

Izmēģinājumus ar cilvēkiem “Neuralink” varētu sākt tuvākā gada laikā, ja nekas nenoies greizi. Par izmēģinājumu ar cilvēkiem sākšanu Masks ziņoja jau februārī, sakot, ka tas notiks gada beigās, vēstīts vietnē "Business Insider".

Toreiz Īlons Masks atbildēja uz kāda cilvēka vēlmi pievienoties smadzeņu čipa izmēģinājumos. Šie čipi ļaus cilvēka smadzenēs nonākt mākslīgajam intelektam, kā arī, iespējams, palīdzēs ārstēt dažādas smadzeņu slimības, piemēram, Alcheimera un Parkinsona slimību.

Līdzīgus paziņojumus par šo projektu, kas tika sākts 2016. gadā, Masks ir izteicis arī iepriekš. Piemēram, 2019. gadā viņš izteicās, ka implanta izmēģinājumi cilvēkiem tiks veikti jau 2020. gada beigās.

Pēdējā laikā šis projekts piedzīvojis lielāku uzmanību. Pirms video publicēšanas vietnē “Twitter” Īlons Masks februārī parādījās sociālajā tīklā “Clubhouse”, kur pastāstīja par jaunumiem “Neuralink” sakarā.

Viesošanās laikā Masks pastāstīja, kā viņa kompānija ir implantējusi čipu pērtiķa smadzenēs, kā arī runāja par to, ka tas tagad spēj spēlēt videospēles, izmantojot tikai savu prātu.

Šī nav pirmā reize, kad “Neuralink” ir implantējusi mākslīgā intelekta čipu dzīvnieka smadzenēs, proti, pagājušajā gadā tas tika implantēts cūkas smadzenēs.

Šis čips spēj lasīt un pats rakstīt smadzeņu aktivitāti. Masks apgalvo, ka tas paralizētiem cilvēkiem piešķirs telepātiskas spējas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu