Kāpēc prinča Filipa bērēs nebūs uniformas jeb smalkais karalienes gājiens (5)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX. Kolāža: TVNET

Lai gan Edinburgas hercoga, prinča Filipa bēres nav iedomājamas bez militārajām uniformām, karaliskā ģimene bēru dienā (17. aprīlī) tajās visdrīzāk netērpsies. Izrādās, tas tāpēc, lai princim Harijam nav jāsaskaras ar to, ka viņš ir vienīgais ģimenes pārstāvis, kurš bērēs tērpies uzvalkā.  

Kā ziņo The Guardian, karaliene Elizabete II ir ģimenei ieteikusi atteikties no uniformu vilkšanas prinča Filipa bērēs. Tas tāpēc, lai nepievērstu lieku uzmanību princim Harijam. Kāpēc tā? Pēc atteikšanās no karaliskās ģimenes pienākumu pildīšanas, princim Harijam tika atsavinātas arī viņa goda pakāpes, pēc kurām vadoties, karaliskās ģimenes vīrieši tērpjas svinīgajās uniformās. Līdz ar to bērēs viņam ir ļauts ierasties uzvalkā. 

Elizabete II un pārējā ģimene nevēlas, lai bērēs jebkas aizēnotu pašu svarīgāko - hercoga pieminēšanu un atvadas. 

Kā komentē karaliskās ģimenes eksperti, no vienas puses tas ir cēls ģimenes žests, bet no otras - tas princim Harijam var likt sajusties vēl sliktāk, apzinoties situāciju un to, cik viņa vectēvam svarīgi bija viss, kas saistāms ar militārismu. 

Bēru laikā karalienei Elizabetei II būs jāsēž vienai, jo to pieprasa Covid-19 pandēmijas ierobežojošie noteikumi, kas paredz, ka cilvēkiem, kas nav no vienas mājsaimniecības ir jāievēro vismaz divu metru distance.

Jau ziņots, ka prinča Filipa bēres notiek šodien, 17. aprīlī.

Foto: LIBRARY AND ARCHIVES CANADA / via REUTERS
Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu