Dzērāju pārītis auto pirkumu nosvin ar 3 litriem šņabja un iespaidīgu avāriju (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Krustpils novada Kūku ciemā nedēļa sākās ar spraigiem notikumiem pie kādas privātmājas, kuras sētu un apstādījumus izpostīja no ceļa nobraucis auto. Notikuma vietā sastaptie vīrieši no avarējušā Audi A4 bija pamatīgā alkohola reibumā un atzina, ka spēkrats iegādāts vien tās dienas rītā, tāpēc "aplaistīts" ar krietnu daudzumu degvīna.

Ceļu satiksmes negadījums Kūku ciemā notika pirmdienas, 12. aprīļa, pēcpusdienā. “Audi A4” bija apgāzies uz sāna un ietriecies privātmājas sētā. Kad notikuma vietā ieradās “Bez Tabu” komanda, policijas darbinieki jau veica savu darbu un līdzās ap sadauzīto spēkratu mīdījās vēl divi vīrieši, kuri bija neapstrīdamā alkohola reibumā. Viens no viņiem atzina, ka pirms sēšanās stūres bija izdzēris lielu daudzumu alkohola, viņam nav autovadītāja apliecības un cauri apdzīvotajai vietai bija traucies ar aptuveni 150 km/h.

Kā redzams sižetā,

Edmunds arī pēc avārijas turpat notikuma vietā turpināja lietot degvīnu un skuma par automašīnas iznīcināšanu, jo viņa draugs Aldis, kas bija otra persona mašīnā avārijas brīdī, bija iegādājies tikai tās dienas rītā Varakļānos.

Līdz mājām Cesvainē dzērāju duets netika.

"Avarējām! Izdzērām ļoti daudz! Trīs litrus šņabja. Un sēdos pie stūres. Tikko nopirkām mašīnu! Braucu, nezinu, kas notika. Bremzes varbūt nenostrādāja, sanāca pizģ*ts! Lūk, rezultāts – mašīna “lupatās”! Mēs arī pa ceļam svinējām," raidījumam Bez Tabu atklāj Edmunds, kas sēdēja pie auto stūres.

"Esam dzīvi. Bijām piesprādzējušies. Eņģelīši! Tagad, protams, sāp, kur bija josta, bet nu, dzīvi. Ātrums bija kādi 150."

Avārijā bojātā īpašuma iemītnieks stāsta, ka dzirdējis kaucam bremzes, tad blīkšķi. Cits šoferis pieskrējis pie avarējušā auto, ar nazi pārgriezis ieķīlējušos drošības jostu vienam no braucējiem un abi pudeles brāļi no auto izlīduši pa aizmuguri.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Bojātais īpašums un sasistā mašīna ir tikai daļa no avārijas blaknēm, jo Valsts policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 262. panta “Transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē” pirmās daļas, kas

vainīgajam paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai  piespiedu darbu, vai naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Papildus tam avārijas izraisītājam jārēķinās ar izdevumiem par sētas remontu. Jo apdrošinātājs zaudējums segs, taču tie ar regresa prasību tiks piedzīti no avarējušā “Audi” vadītāja.

"Arī situācijā, kad atbildīgā par zaudējumu nodarīšanu transportlīdzekļa vadītājs atradies alkoholisko vai citu apreibinošu vielu iespaidā, OCTA darbojas. Cietušajiem jāvēršas ar iesniegumu pie atbildīgā apdrošinātāja, kurš izmaksās atlīdzību par mantai nodarītajiem zaudējumiem. Apdrošinātājs tiesīgs iesniegt regresa prasību pret transportlīdzekļa vadītāju, ja tas vadījis transportlīdzekli, būdams alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotoksisko, psihotropo vai citu apreibinošu vielu iespaidā; vadījis transportlīdzekli bez tiesībām vadīt attiecīgās kategorijas transportlīdzekli," komententē LTAB.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu