Saīsinās neatmuitoto un atpakaļ nenosūtāmo pasta sūtījumu glabāšanas termiņu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Paka
Paka Foto: Shutterstock

Tā kā jūlijā spēkā stāsies jauns regulējums muitas un nodokļu jomā un sagaidāms neatmuitoto pasta sūtījumu skaita pieaugums, līdz 90 dienām saīsinās neatmuitoto pasta sūtījumu, ko nav iespējams nosūtīt atpakaļ, glabāšanas termiņu, otrdien lēma valdība.

Ar grozījumiem noteikumos par rīcību ar neizsniegtiem pasta sūtījumiem un kārtību, kādā pasta komersants atver pasta sūtījumus un rīkojas ar atvērto pasta sūtījumu saturu, pēc minētā termiņa iztecēšanas neatmuitotos pasta sūtījumus vai nu jānodod glabāšanā muitas noliktavā, jāizved atpakaļ uz valsti, no kuras tas ir saņemts, vai arī šāds sūtījums ir jāiznīcina.

Vienlaikus, lai neierobežotu pasta sūtījumu saņēmēju tiesības, paredzēts, ka neatmuitotu pasta sūtījumu var glabāt ilgāk nekā 90 dienas, bet ne ilgāk kā sešus mēnešus, ja sūtītājs vai adresāts iesniedz iesniegumu pasta komersantam un samaksā par neatmuitotā pasta sūtījuma glabāšanu saskaņā ar pasta komersanta noteikto cenrādi.

Pašlaik neizsniegtus pasta sūtījumus, ko dažādu iemeslu dēļ nav iespējams nosūtīt atpakaļ adresantam, uzglabā gadu tam īpaši paredzētā telpā.

Kā vēstīts, šā gada 1.jūlijā stāsies spēkā izmaiņas Eiropas Savienības (ES) tiesību aktos e-komercijas jomā un mainīsies pievienotās vērtības nodokļa (PVN) noteikumi par pārrobežu darījumiem starp uzņēmumiem un patērētājiem (B2C). Minētie grozījumi ietekmēs visus e-komercijas ķēdes dalībniekus - tiešsaistes pārdevējus, tirdzniecības platformas gan ES, gan ārpus tās, pasta operatorus un kurjerus, kā arī patērētājus.

Šo izmaiņu pamatojums ir novērst šķēršļus pārrobežu tirdzniecībai tiešsaistē un risināt problēmas, kas izriet no PVN režīmiem attiecībā uz preču tālpārdošanu un zemas vērtības sūtījumu importu.

Ieviestās izmaiņas paplašina MOSS tvērumu ar vienas pieturas aģentūras režīmu ("one stop shop" (OSS)) un paredz jaunus īpašos režīmus importa e-komercijas darījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu