Nogāzies koks palīdz no ceļa noņemt brangi sadzērušos autovadītāju (7)

4,67 promiles
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Rīgas pašvaldības policistiem pavisam nejauši izdevies apturēt un turpmāku braukšanu liegt sievietei, kura pie auto stūres bija sēdusies pamatīgā skurbulī.

Darba dienas pēcpusdienā viena no galvaspilsētas policijas ekipāžām, patrulējot pa klusu Kurzemes pārvaldes teritorijas nostūri, ievēroja nokritušu koku, kas bija pilnībā aizšķērsojis kādu nomaļu ceļu. Uz notikuma vietu tika izsaukti ugunsdzēsēji, kuri aši ķērās pie ceļa atbrīvošanas.

Kad šķērslis bija jau gandrīz sazāģēts, policisti pamanīja ļoti nepārliecinoši tuvojošos auto.

“Brīdī, kad ugunsdzēsēji strādāja, vīri ieraudzīja ļoti nepārliecinoši, strauji mainot virzienu, braucošu mašīnu. Tas deva pamatu domāt, ka pie stūres atrodas vadītājs kaut kādu vielu iespaidā,” stāsta Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes pārstāvis Romāns Kozlinskis.

Auto tika apturēts, un jau no pirmā kontakta policistiem nebija šaubu, ka autovadītāja ir ļoti piedzērusies. Rīgas pašvaldības policijas darbinieki aicināja sievieti uzrādīt autovadītājas apliecību un mašīnas tehnisko pasi, tomēr sieviete norādīja, ka viņai nekā no tā neesot.

“Darbinieki pienāca klāt un ieraudzīja, ka pie stūres atrodas sieviete, par kuru pēc ārējām pazīmēm varēja saprast, ka viņa ir diezgan pamatīgā alkohola reibumā.

Sieviete runāja ļoti nesakarīgi, izmantoja savā leksikā nepieklājīgus vārdus. Uz jautājumu par dokumentu esamību sieviete pateica, ka viņai nekā līdzi neesot, ka it kā viss esot mājās.

Taču, veicot datubāzē pārbaudi, konstatēts, ka sievietei nav autovadītāja apliecības – tās termiņš bija beidzies, un uz notikuma vietu izsaukti ceļu policijas darbinieki,” stāsta Rīgas pašvaldības policijas Kurzemes pārvaldes pārstāvis Romāns Kozlinskis.

“Hondas” vadītāja uz laiku, kamēr ierodas Ceļu policijas darbinieki, tika aizturēta un nonāca aiz busiņa restēm, savukārt ugunsdzēsēji varēja mierīgi pabeigt iesāktos darbus. Kad ieradās ceļu policisti un veica alkohola testu, tā rezultāti pārsteidza pat pieredzējušus kārtības sargus.

“Viņas asinīs bija 4,67 promiles alkohola, kas ir ļoti, ļoti liels reibums pat vīrietim, kas pārvietojas kājām. Braukšana pie stūres varētu izraisīt problēmas ne tikai apkārtējiem, bet arī pašai braucējai. Viņa varētu pēkšņi ieraudzīt trešo ceļu un iebraukt kādā kokā vai citā mašīnā. Protams, Valsts policija sākusi administratīvo procesu un, iespējams, tiks sākts Kriminālprocess, jo sieviete braukusi bez autovadītāja apliecības un reibumā,” sacīja likumsargs.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu