"KPV LV" atsauks Vitenbergu no ekonomikas ministra amata (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vitenbergs.
Jānis Vitenbergs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Partijas "KPV LV" valde trešdien, 21.aprīlī, nolēmusi atsaukt no ekonomikas ministra amata Jāni Vitenbergu pēc tam, kad viņš publiski paziņojis par aiziešanu no "KPV LV" un gatavību pievienoties nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA), informēja partijas pārstāve Inese Ozoliņa.

Par šo partijas lēmumu šodien tiks informēts arī Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

"Vitenbergs ekonomikas ministra amatā tika deleģēts no mūsu partijas, tāpēc būtu tikai godprātīgi, ja līdz ar publiskiem paziņojumiem par pievienošanos citai partijai viņš paziņotu par amata atstāšanu," pauda partijas priekšēdētāja Ieva Krapāne.

Krapāne uzsver, ka lēmums no Vitenberga par šādu soli netika sagaidīts, tāpēc valde nolēmusi atsaukt viņu no ekonomikas ministra amata. "Šis nebija viegls lēmums, jo līdz šim kā partija esam stāvējuši par cilvēku, kuram ticējām un kuru vienmēr atbalstījām grūtos brīžos un sarežģītu un sabiedrībai nesaprotamu lēmumu pieņemšanā," pauž partijas valdes priekšsēdētāja.

Vitenberga lēmumu "iet citu ceļu" partija pieņēmuši ar sapratni un cieņu, norāda Krapāne.

"Apzinoties, ka pašlaik valstī pandēmijas apstākļos ir vajadzīga stabilitāte un rīcībspēja, esam jau izskatījuši jaunu kandidātu iespējas, kas spēs operatīvi nodrošināt pēctecību Ekonomikas ministrijas darbā," pauž politiķe.

"KPV LV" atgādina, ka koalīcijas partiju sadarbības līgums paredz, ka partijai ir trīs ministru portfeļi - iekšlietu, labklājības un ekonomikas ministra. Koalīcijas līgums paredz nedēļas laikā atbrīvot ministru no amata, ja sadarbības partneris, kas ieteicis šo ministru, rakstveidā paziņojis par ministra atsaukšanu, vērš uzmanību partijā.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo (KPV LV), komentējot Vitenberga aiziešanu uz NA, norādījis, ka "Politiskā staigāšana", tuvojoties vēlēšanām, nav nekas unikāls. "Katrs cilvēks izdara izvēli pēc savas pārliecības un saprašanas. Tas ir slikti komandai un slikti partijai. Bet katrs izvēlas savu politisko nākotni un savu nostāju. Šobrīd no manis komentāri ļoti vienkārši - viņš izvēlējās savu ceļu," teica Možvillo.

Pašlaik Možvillo frakcijas vārdā nebija gatavs atbildēt, vai tiks prasīta ekonomikas ministra maiņa, lai amatā varētu stāties kāds "KPV LV" pārstāvis, taču šis jautājums frakcijā "noteikti jāpārrunā".

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījuma "Rīta panorāma" "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo norādīja, ka iespējamos ministra amata kandidātus pagaidām neatklās, sagaidot sarunu ar Kariņu.

Tāpat viņš pagaidām atturas komentēt, kā varētu izvērsties situācija, ka premjera viedoklis par Vitenberga atsaukšanu būtu noraidošs.

Par Vitenberga soli deputāts nav priecīgs, piebilstot, ka šis jautājums būtu bijis jāizskata gan no partijas, gan frakcijas interesēm.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu