Ārsti aicina Navaļniju nekavējoties izbeigt badastreiku (8)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs. Foto: EPA/BABUSHKINSKY DISTRICT COURT PRESS SERVICE HANDOUT

Ieslodzītā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija ārsti aicinājuši viņu nekavējoties izbeigt badastreiku, brīdinot, ka citādi viņš varot iet bojā, vēsta raidorganizācija BBC.

Pieci ārsti vietnē "Mediazona" publicētā paziņojumā norāda, ka viņiem esot parādīti 20.aprīlī veiktu analīžu rezultāti. Vladimiras slimnīcā veiktās analīzes mediķi raksturo kā vairāk vai mazāk neatkarīgas.

"Ja badastreiks turpināsies vēl pat pavisam neilgu laiku, diemžēl mums drīz vienkārši vairs nebūs, ko ārstēt," teikts paziņojumā.

Paziņojuma autori pirms ieslodzīšanas bija Navaļnija ārstējošie ārsti, taču pēc nonākšanas cietumā nav pielaisti pie opozicionāra. Viņu redzētie analīžu rezultāti liecina, ka Navaļnijam ir nieru un nervu sistēmas problēmas, kuras varētu novest pie letāla iznākuma, ja badastreiks turpināsies.

Navaļnijam "nekavējoties jāizbeidz badastreiks, lai saglabātu dzīvību un veselību", uzsvēruši ārsti. Viņi arī pieprasa iespēju izmeklēt savu pacientu.

44 gadus vecais Navaļnijs pērn izdzīvoja uzbrukumā ar ķīmisko ieroci "Novičok" un šobrīd cietumā jau trīs nedēļas turpina badastreiku. 

Navaļnijs pirmdien tika pārvests uz kolonijas slimnīcu. Amatpersonas viņa stāvokli raksturoja kā "apmierinošu".

31.martā Navaļnijs cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.

Navaļnija ārsti sestdien paziņoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies un viņam kuru katru brīdi var apstāties sirdsdarbība.

Navaļnija advokātiem otrdien tika atļauts tikties ar Navaļniju, tomēr mediķu komandai, arī Navaļnija privātajai ārstei Anastasijai Vasiļjevai, otrdien liegts iekļūt cietumā, kur šobrīd slimnīcā atrodas opozicionārs.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu