Navaļnijs atrodas vieninieka kamerā tuberkulozes slimnīcā, paziņo viņa advokāts (11)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Navaļnija advokāti pie kolonijas nr.3 Vladimiras apgabalā
Navaļnija advokāti pie kolonijas nr.3 Vladimiras apgabalā Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs atrodas Vladimiras apgabala kolonijas nr.3 tuberkulozes slimnīcas vieninieka kamerā, pavēstījis viņa advokāts Vadims Kobzevs.

Slimnīcā Navaļnijs līdz šim esot saņēmis vien glikozes šķidrumu, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Nekāda cita ārstēšana Navaļnijam joprojām neesot noteikta, uzsvēra advokāts.

Tikmēr politiķa advokāte Olga Mihailova paziņoja, ka Navaļnijs ir ļoti vājš. Arī viņa norādīja, ka Navaļnijs nesaņem medicīnisko aprūpi. 

"Viņš ir ļoti vājš. Viņam ir grūti runāt un piecelties sēdus," žurnālistiem atklāja Mihailova.

Mihailova sacīja, ka Navaļnijam tur netiek sniegta medicīniskā palīdzība, un aicināja pārvest viņu uz civilo slimnīcu Maskavā.

Kā ziņots, pirmdien Federālais sodu izpildes dienests paziņoja, ka ārstu komisija nolēmusi Navaļniju no Vladimiras apgabala Pokrovas cietuma pārvest uz slimnīcu citā šī paša apgabala cietumā.

Dienests pirmdien paziņoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis esot apmierinošs.

31.martā Navaļnijs cietumā pieteica badastreiku, pieprasot pienācīgu medicīnisko aprūpi un iespēju konsultēties ar neatkarīgiem mediķiem, kuriem viņš uzticas.

Navaļnija ārsti sestdien paziņoja, ka Navaļnija veselības stāvoklis ir strauji pasliktinājies un viņam kuru katru brīdi var apstāties sirdsdarbība.

Navaļnija advokātiem otrdien tika atļauts tikties ar Navaļniju, tomēr mediķu komandai, arī Navaļnija privātajai ārstei Anastasijai Vasiļjevai, otrdien liegts iekļūt cietumā, kur šobrīd slimnīcā atrodas opozicionārs.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu