Osipova: Tirdzniecības ierobežojumi visvairāk skar tieši trūcīgos iedzīvotājus (17)

CopyLinkedIn Draugiem X
Sanita Osipova.
Sanita Osipova. Foto: Edijs Pālens/LETA

Satversmes tiesas priekšsēdētāja Sanita Osipova atzina, ka valstī pastāvošie tirdzniecības ierobežojumi visvairāk skar tieši trūcīgāko sabiedrības slāni. 

Intervijā Osipova norādīja, ka trūcīgie iedzīvotāji ir tie, kuriem nākas dzīvot "no algas līdz algai", viņi nevar atļauties iepirkt nepieciešamās lietas ilgākam laikam uz priekšu.

Tāpat arī ST priekšsēdētāja pauda neizpratni par to, kā valsts var definēt, kas ir pirmās nepieciešamības preces. "Piemēram, ja nav zeķubikšu, vai tā ir pirmās nepieciešamības prece? Varbūt ne katrai sievietei, varbūt kādai tās ir garās bikses un zeķes, bet tās zeķes viņai ir vajadzīgas. Cik ilgi var iztikt ar vienām zeķubiksēm?" izteicās Osipova.

Tāpat arī viņa atsaucās, ka mūsdienās cilvēki ir pieraduši pie preču pieejamības un tāpēc uzkrājumi tiek veidoti ļoti maz, vai netiek veidoti vispār.

Osipova norādīja, ka valstij ir nepieciešams ne tikai izvērtēt, kas ir pirmās nepieciešamības preces, bet arī objektīvi raudzīties, cik ilgi cilvēki var iztikt tikai ar tām.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu