Diānas kāzu kleita pieder prinčiem Viljamam un Harijam. Zināms, ko viņi ar to iesāks! (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/AFP/REUTERS/SCANPIX. Kolāža: TVNET

Izstādē "Royal Style in Making", kas  tiks atvērta 2021. gada 3. jūnijā  Kensingtonas pils oranžērijā, tiks izstādīta ikoniskā princeses Diānas kāzu kleita. 

Pēc gandrīz 40 gadiem publiskai apskatei tiks izstādīta Velsas princeses kāzu kleita, kurā viņa teica jāvārdu princim Čārlzam.

Skats, kā lēdija Diāna Spensere Vestminsteras abatijas ejā dodas pie altāra savā  ziloņkaula krāsas zīda kāzu kleitā, joprojām ir viens no visu laiku slavenākajiem karaliskās ģimenes modes mirkļiem.

Kleitu, kurā lēdija Diāna Spensere teica jāvārdu Velsas princim Čārlzam Sv. Pāvila katedrālē Londonā, radīja modes dizaineru pāris Deivids un Elizabete Emanueli. Deivids un Elizabete Emanueli izveidoja sarežģītu ziloņkaula krāsas tafta kleitu, kas vēlāk tika atdarināta neskaitāmās kopijās visā pasaulē. Protams, bez sarežģītajiem un smalkajiem 10 000 pērļu izšuvumiem, ko var atļauties tikai britu karaļnams.

Kleitas velce bija gandrīz 8 metrus gara un prasīja īpašas iemaņas, kuru, protams, lēdijai Spenserei nebija. Tomēr dūša bija liela, jo tieši Diāna bija tā, kura pēc katras kleitas uzmērīšanas lūdza velci vēl pagarināt. Protams, šī kaprīze arī sagādāja praktiskas problēmas, ne tikai ar iešanu, bet pat pārvadāšanu.

Foto: Anonymous / AP

Kleita tagad pieder princeses Diānas dēliem - prinčiem Viljamam un Harijam, kuri devuši savu piekrišanu tās izlikšanai īpašajā izstādē. 

Interesanti fakti par skaisto līgavas kleitu:

* Līgavas kleitas velces garums bija gandrīz 8 metri, un tās ideja piederēja pašai Diānai;

* Pirms kāzām Diāna strauji zaudēja svaru, jo viņai bija ēšanas traucējumi no pārlieku lielā stresa. Dizaineri līdz pēdējam brīdim pāršuva kāzu kleitas augšdaļu, lai tā derētu līgavai; 

* Tika radīta otra - rezerves tērpa versija, ja kāzu kleitas skices nokļūtu preses rokās pirms kāzu dienas;

* Mežģīnes darinātas pēc karalienes Mērijas mežģīņu skices; 

* Kleitu ieraudzīt alka 70 miljoni cilvēku, kuri vēroja kāzu dienas tiešraidi.

Foto: File
Foto: Mal Langsdon / Reuters
Foto: File
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu