Liekie trokšņi pieklust

CopyLinkedIn Draugiem X
Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i
Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i Foto: Huawei

Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i iepriecina ar skaļu skanējumu un lieliski strādājošu aktīvo trokšņu slāpētāju

Kad pērnajā rudenī Huawei «saujām grāba» tehnoloģiju apskatnieku atzinību par savu tā brīža jaunāko bezvadu austiņu FreeBuds Pro skanējumu un iespējām, viens otrs lietotājs pašķendējās par pāris simtu eiro cenu. Ražotājs acīmredzot saklausīja mājienus, un pusgadu vēlāk pie pircējiem dodas bezvadu austiņu «vieglā» un krietni lētākā versija FreeBuds 4i.

Formāli abi produkti pārstāv atšķirīgas bezvadu austiņu sērijas. Pro ir dizainiski noslīpēts un tehnoloģiski augstvērtīgs produkts, kas izgatavots prasīgiem klientiem. Jauneklīgākais un vienkāršākais FreeBuds 4i turpina pērnā gada FreeBuds 3i aizsākto līniju, piedāvājot cenas ziņā krietni pieejamākas austiņas. Taču abiem ir kas kopīgs – FreeBuds 4i no Pro aizguvis kvalitatīvu aktīvo trokšņu slāpēšanas sistēmu, kāda nebija tā tiešajam priekštecim.

Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i
Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i Foto: Huawei

Kā olis kabatā

Huawei bezvadu austiņu lietotāji būs pamanījuši, ka Ķīnas uzņēmums nebaidās eksperimentēt. Katru nākamo eksemplāru no iepriekšējā var atšķirt pēc futrāļa formas. Tie bijuši gan ripas, gan lādītes veidolā. Tagad pienākusi kārta ovālam olim, kam uz galda paredzēts gulēt uz muguras. Sērkociņu kastītes izmēra ietvars ir veidots no gludi nopulētas plastmasas un sver vien 36,5 gramus. Noapaļotās formas dēļ tas ērti ieslīd kabatā un guļ pavisam nemanāms. Lietotājiem varētu nepatikt vien vāciņš, kas šķiet visai plāns un mazliet «staigā» pa eņģi. Taču bažām par austiņu pazaudēšanu nav pamata. Magnēts notur vāciņu vietā un arī pašus ieaušus nofiksē tiem atvēlētajās iedobēs. Patīkami, ka ražotāji nav pārspīlējuši ar magnēta stiprumu – futrāļa vāciņu ar īkšķi var atvērt bez piepūles, un arī ieaušu izņemšanai nav nepieciešamas knīpstangas. Tiesa, gludā plastmasa ir slidena, tādēļ ar nosalušiem pirkstiem ne vienmēr izdosies izķeksēt 5,5 gramus smagos stabiņus.

Paši ieauši dizaina ziņā ir ļoti vienkārši. Satveršanai un ievietošanai ausī noder garie, tievie kātiņi, bet mīkstās uzlikas, komplektā piemeklējot piemērotāko no trīs izmēriem, droši notur tās auss ejā. Izmēģinājumu laikā FreeBuds 4i pat paskrienot un palēkājot neizkrita. Ne mazāk svarīgi, ka, pat pavadot visu darba dienu ar ieaušiem, ausis nenogura un nebija sajūta, ka eja būtu nospiesta. Tas ir svarīgi, jo ir ļoti maz iemeslu ieaušus izņemt. Atbilstība IP54 ūdensdrošības standartam nozīmē, ka smalks lietus vai ūdens uzšļakstīšana tiem neko ļaunu nenodarīs.

Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i
Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i Foto: Huawei

Vienkārša, intuitīva lietotne

Kādam var nepatikt garie kāti, taču tiem piemīt kāda priekšrocība – piekārtojot ieaušus vai izņemot vienu, samazinās risks pieskarties skārienvirsmai un apturēt mūziku. Jā, tāpat kā vairumam bezvadu austiņu, arī šīm ir jutīga virsma, kas saprot pieskārienu komandas. Lietotāji tās jau labi zina – dubultpieskāriens nozīmē mūzikas pauzēšanu vai palaišanu, kā arī atbildēšanu uz zvanu, savukārt ilgāka pieturēšana pārslēdz austiņas no viena režīma citā. Šim modelim tie ir divi – aktīvā trokšņu slāpēšana un situācijas pārzināšanas režīms. Par trešo var uzskatīt abu minēto režīmu atspējošanu.

Protams, Huawei AI Life mobilajā lietotnē komandas var pielāgot savām vajadzībām, izvēloties kādu citu komandu, piemēram, pārslēgt dziesmu vai aktivizēt balss asistentu. Kopumā šī lietotne ir intuitīva un vienkārša, tādēļ uzstādījumi galvassāpes nesagādās. Turklāt to var ielādēt jebkura ražotāja tālrunī, noskenējot QR kodu kastītē.

Kādu var samulsināt fakts, ka AI Life nav iebūvēta ekvalaizera, taču Huawei skanējuma pieregulēšanu deleģējis savai mūzikas lietotnei. Tajā ir lērums skaņas efektu un pat īpaši katram austiņu modelim pielāgots skanējums.

Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i
Huawei budžeta klases bezvadu austiņas FreeBuds 4i Foto: Huawei

Skaļi un tīri

Iepazīstot budžeta klases bezvadu austiņas, parasti nākas saskarties ar vienu vai otru acīmredzamu trūkumu. Visbiežāk tā ir ne pārāk kvalitatīva skaņa vai arī īss baterijas darbības laiks. FreeBuds 4i šajā ziņā izdevies izbēgt no visiem ierastajiem klupšanas akmeņiem. 10 milimetru dinamisko skaļruņu skanējums ir ne vien pārsteidzoši skaļš, bet arī tīrs. Pat maksimālā skaļumā neparādās šņākšana vai citāda skaņas deformācija. Sākotnēji šķita, ka skaļruņi ir vairāk pielāgoti augšējām skaņām, taču paeksperimentējot ar Mūzikas lietotnē iestrādāto ekvalaizeri izdevās iegūt uzmundrinošu skanējumu arī rokmūzikai.

Iepriecināja arī aktīvā trokšņu slāpēšanas sistēma, kas veiksmīgi «izslēdz» fona trokšņus. Ar šīm austiņām ausīs bērnudārza un skolas atmosfēras mikslis mājās vairs nešķita tik uzkrītošs, jo vienkārši bērnu saceltā kņada tikpat kā nebija dzirdama.

Ar situācijas pārzināšanas režīmu gan šīm austiņām neveicas tik labi kā FreeBuds Pro. Dārgākais modelis ne vien pieklust, sadzirdot telefona zvanu vai pretimnācēja uzrunu, bet arī pastiprina ārējo troksni. FreeBuds 4i šajā ziņā ir nejutīgāks. Tas tikpat kā nesamazina mūzikas skaņu, vien padara labāk dzirdamu ārējo troksni.

Mūzika cauru diennakti

Vēl viens nozīmīgs šo austiņu pluss ir baterijas darbības laiks. Ar izslēgtiem palīgrežīmiem un nepārspīlējot ar skaļumu, ieaušu 55 mAh akumulatori ar vienu uzlādi darbojas nepilnas 10 stundas. Aktivizējot trokšņu slāpēšanu – aptuveni 7-8 stundas. Ja nu kādam ļoti patīk apdullinoši skaļa mūzika, tad baterijas darbības laiks samazināsies vēl par kādām 2 stundām, taču tad jārēķinās arī ar draudiem dzirdei. Austiņas patiešām spēj sacelt tādu troksni, kāds ilgtermiņā nebūs veselīgs.

Futrāļa 215 mAh baterijā ir enerģija vienai pilnai uzlādei un vēl mazliet. Pie tam 10 minūtēs var iepildīt «dzīvības sulu» vismaz 3 stundu lietošanai. Vienkārša matemātika ļauj aplēst, ka uzlādes vads futrālim nav nepieciešams gandrīz diennakti. Pēc tam gan bez kabeļa neiztikt, jo vismaz vienā jomā FreeBuds 4i spējas ir apcirptas – tas neatbalsta bezvadu uzlādi, tādēļ enerģiju no telefona neizdosies izsūkt.

Tā gan nav liela bēda, ņemot vērā baterijas ietilpību un apzinoties, ka visas minētās iespējas pieejamas par 79 eiro, nevis diviem vai trīs simtiem.

Materiāls tapis sadarbībā ar Huawei Latvija

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu