"Tallink" starp Rīgu un Stokholmu martā nav pārvadājis nevienu pasažieri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
''Tallink'' kuģis. Ilustratīvs foto.
''Tallink'' kuģis. Ilustratīvs foto. Foto: Julia Kuznetsova/Shutterstock

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" šogad aprīlī maršrutā starp Rīgu un Stokholmu nav pārvadājis nevienu pasažieri, salīdzinot ar 609 pārvadātiem pasažieriem attiecīgajā mēnesī pirms gada, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Salīdzinājumā ar 2020.gada aprīlī pārvadāto pasažieru skaits šajā mēnesī šogad visos pārējos "Tallink" maršrutos palielinājies, bet kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits bija 84 347, kas ir par 162,1% vairāk nekā pirms gada.

Pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Somiju, salīdzinot ar 2020.gada aprīli, palielinājies par 175,1% līdz 67 662 cilvēkiem. Savukārt pārvadājumos starp Somiju un Zviedriju "Tallink" pakalpojumus aprīlī izmantojuši 13 675 pasažieri, kas ir par 206% vairāk nekā 2020.gada ceturtajā mēnesī, bet starp Igauniju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits aprīlī gada izteiksmē kāpis par 20% un bijis 3010 cilvēki.

"Tallink" pārvadāto kravu apmērs aprīlī salīdzinājumā ar šo mēnesi pērn palielinājies par 6,3% - līdz 29 493 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits audzis par 642% - līdz 26 823 spēkratiem.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" sāka 2006.gadā. Pandēmijas dēļ pārtrauktos regulārus reisus starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām prāmju operators vēl nav atsācis, veikti tikai speciālie reisi.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu