Miljardieris 27 gadu vecumā: krievu izcelsmes uzņēmējs kļuvis par jaunāko kriptovalūtu miljardieri (21)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X

27 gadus vecais Vitālijs Buterins no Piemaskavas pilsētas Kolomnas kļuvis par jaunāko kriptovalūtu miljardieri pasaulē. Kriptovalūtas “Ethereum” bagātību apjoms sasniedzis 1,09 miljardus dolāru pēc tam, kad vienas kriptovalūtas vienības cena pirmo reizi pārsniedza 3000 dolāru.

Buterina kriptovalūtu maciņā ir 333 520 “Ethereum” vienību, raksta “Forbes USA”. Kopš pagājušā gada sākuma Buterina bagātību apjoms ir pieaudzis par teju 25 reizēm.

“Ethereum” ir otra nozīmīgākā kriptovalūta pasaulē, kuras kopējā tirgus vērtība ir 389 miljardi dolāru. Šī kriptovalūta atpaliek vien no “Bitcoin”, kura tirgus vērtība ir 1,05 triljoni dolāru. Pēdējā gada laikā “Ethereum” tirgus vērtība ir pieaugusi par vairāk nekā 320%.

Tiek norādīts, ka 1994. gadā Kolomnā dzimušais Buterins sešu gadu vecumā ar ģimeni emigrēja uz Kanādu un izauga Toronto. Viņš mācījās informātiku Kanādas Voterlu universitātē, taču mācības pameta, lai sāktu pētīt kriptovalūtas.

“Kad 2013. gadā “Bitcoin” cena pieauga no 13 dolāriem līdz 100 un arī šīs valūtas entuziastu loks būtiski pieauga, es sapratu, ka tā ir interesanta lieta. Iespēja strādāt ar kaut ko tik aizraujošu parādās reizi dzīvē, tāpēc es nolēmu veltīt savu dzīvi kriptovalūtām,” norāda miljardieris.

2014. gadā Buterins ieguva 100 000 dolāru vērtu grantu no “PayPal” dibinātāja Pītera Tīla fonda, kas ļāva Buterinam padziļināti pētīt “Bitcoin” tīkla norises, bet gadu vēlāk arī dibināt pašam savu platformu. Buterins savu kriptovalūtu projektu nosauca par “Ethereum”.

Buterins uzskata, ka viņa projekts radīs jaunu tehnoloģisko revolūciju. “Internets jau reiz radīja revolūciju, un tagad to ir iespējams atkārtot, naudas pārvedumos izslēdzot starpniekus. Patiesībā – to būtu iespējams izdarīt arī jebkurā nozarē,” sacīja Buterins.

2017. gadā Buterins iekļuva “Fortune” veidotā topa “40 ietekmīgākie jaunie biznesmeņi vecumā līdz 40 gadiem” pirmajā desmitniekā.

Nopelnītos līdzekļus Buterins tērē sava projekta attīstībai, kā arī ziedo labdarībai. Pagājušajā nedēļā Buterins ziedoja 600 000 dolāru Indijas palīdzības fondam, kas cīnās pret Covid-19 radītajām sekām šajā valstī.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu