“Bitcoin”, “Ethereum”, “Dogecoin” un virkne citu kriptovalūtu pēdējo mēnešu laikā kļūst arvien pievilcīgāks investīciju instruments, un tam arvien vairāk pievēršas dažādas kompānijas. Vai tā ir iespēja, kā ātri kļūt bagātam, vai arī pastāv kādi zināmi riski? Par to domas dalās.

Jebkāda veida investīcijas – vai nu kriptovalūtās, vai kāda uzņēmuma akcijās – tas ir risks.

Brīdī, kad ieguldi naudu kādā jaunā uzņēmumā akciju tirgū vai kriptovalūtās, tu pakļauj savu naudu riskam un ir iespēja, ka šī nauda tiks arī zaudēta.

Lai arī kriptovalūtas nav standarta valūta, visi ar to saistītie investīciju riski gan ir tradicionālie, tāpat kā neskaidrības saistībā ar jauno tehnoloģiju. Platforma “Robinhood” skaidro galvenos riskus.

“Protams, ka tirdzniecība ar kriptovalūtām ir saistāma ar riskiem, ņemot vērā to, ka kriptovalūtas ir volatilas, tām ir ļoti straujas svārstības. Tāpat nedrīkst aizmirst arī par manipulācijām tirgū un potenciāliem kiberdrošības apdraudējumiem. Kriptovalūtu tirgi un maiņas punkti (ar tradicionālo valūtu) netiek regulēti, un uz tiem neattiecas, piemēram, patērētāju tiesību aizsardzības normas. Respektīvi – viss, kas atliek, ir ieguldījumi kapitālā, iespēju un nākotnes līgumos vai valūtas maiņā,” teikts “Robinhood” ziņojumā.

Kriptovalūtu drošības eksperti norāda, ka attiecībā uz tradicionālajiem ieguldījumiem pastāv dažāda veida apdrošināšana, piemēram, investoru aizsardzība gadījumā, ja brokeru neveiksmīgās darbības, negaidītu svārstību un citu faktoru dēļ ir paaugstināts risks zaudēt naudu. Kriptovalūtām šāda veida aizsardzības nav.

Šeit jāatceras, ka kriptovalūtu vērtību svārstības var būt daudz dramatiskākas nekā cita veida aktīviem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X