Ar plašu programmu Latvijā atzīmē Mātes dienu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ģimene. Ilustratīvs foto
Ģimene. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Šodien, Mātes dienā, Rīgas kultūras centri sarūpējuši svētku koncertus, kas veltīti māmiņām un vecmāmiņām, informēja pilsētas domē.

Šogad, kad klātienē nav iespēja tikties amatiermākslas kolektīviem, interešu pulciņu un mūzikas skolu audzēkņiem, svētku programmu ir sagatavojušas dziedošas un muzicējošās ģimenes.

"Koncerti tapuši ne tik vieglā laikā, kad bērniem nācās mācīties, bet vecākiem strādāt attālināti, kopīgi ir radīti jauki un sirsnīgi priekšnesumi, kas svētku dienās būs skatāmi kultūras centru tīmekļa vietnēs un sociālo tīklu kontos," komentēja pašvaldībā.

Mātes dienai veltītu tautas mūzikas koncertu "Pasavēros saulītē" ar Aīdas Rancānes, Asnates Rancānes, Aurēlijas Rancānes un Edgara Zilberta piedalīšanos piedāvā kultūras centrs "Ritums". Svētku pasākumu sagatavojis arī grupas "Dzelzs vilks" mūziķis Juris Kaukulis, kurš kopā ar saviem bērniem uzstāsies koncertā "Šūpuļdziesmas vilku mammai", kas pieejams VEF Kultūras pils sociālo tīklu kontos.

Savukārt kultūras centrs "Imanta" māmiņas un vecmāmiņas iepriecinās ar solistes Ievas Sutugovas, mūziķu Jāņa Miltiņa, Reiņa Melbārža un Ineses Žugas koncertu "Tavi vārdi". Svētku noskaņu raisīs arī Kultūras pils "Ziemeļblāzma" tiešsaistes koncertuzvedums "Mamma. Māmiņa. Māte", kurā uzstāsies Zane Jančevska, Lauma Bērza, Jēkabs Jančevskis un Ansis Jansons.

Rēzeknē notiks Mātes dienas un Eiropas dienas aktivitātes

Mātes dienā no plkst.11 līdz 17 ģimenes var iepriecināt māmiņas ar iespēju izmantot košu, ziediem rotātu "foto būdu" un fotostūrīti Festivāla parkā un piedalīties Ģimeņu zīmējumu tapšanā uz asfalta pie "Zeimuļa".

Savukārt Eiropas dienas svinēšanas laikā sadarbībā ar biedrību "World At Our Home" pie Nacionālo biedrību kultūras nama ēkas tiks organizēta izstāde, kas ir veltīta 15 gadadienai kopš Baltijas valstu iestāšanās Eiropas Savienībā. Pasākumā skanēs Eiropas himnas ieraksti, kas izpildīta dažādos stilos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu