Autovadītājs kā no kosmosa sarīko jandāliņu Pļavniekos (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Lubānas ielā – vietā, kur tā krustojas ar Andreja Saharova ielu, otrdien kāds “Opel Insignia” šoferis veica pārdrošu un apkārtējiem visai bīstamu manevru. Netiekot galā ar automašīnas vadību, šoferis taranēja priekšā braucošo ”Renault” spēkratu, turklāt pēc sadursmes nevis apstājās, bet spieda gāzes pedāli grīdā, aizķerot tos, kas gadījās viņam ceļā.

Opeli neadekvātais šoferis apturēja zālienā, pēc ietriekšanās luksofora stabā. Kamēr Renault vadītājs, kurš kļuva par notikušā aculiecinieku, centās saprast, kas tikko atgadījās un kā īsti tālāk rīkoties,

Opel vadītājs atkal sāka kustību un lielā ātrumā iebrauca tirdzniecības centra stāvlaukumā.

“Es skatos, viņš kaut kur uz šejieni aiztraucās. Es pats nepamanīju, jo bija sitiens, kamēr turp šurp. Dažas sekundes, dzirdu - šeit troksnis. Skatos, tur luksofors nonests un jau šeit atduras pret mašīnu. Un viss. Kustība apstājās,” raidījumam Degpunktā saka Renault vadītājs Andrejs.

Tikmēr negadījuma notikumu virpulī ierautas Saab automašīnas īpašniece Olga norāda, ka viņas sabuktētais auto ir tikko savākts no servisa, kur tam nomainīta eļļa.

Avārijā cietuši ne tikai “dzelži”, bet arī viens no gājējiem, kas tobrīd atradās stāvlaukuma teritorijā. Sirms vīrs vārdā Jevgēņijs stāsta, ka auto viņu aizķēris, tāpēc kungs nokritis uz muguras. Ir zilums un no uztraukuma palielinājies asinsspiediens, tomēr citādi viss esot kārtībā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Pēc visa notikušā daudzi apkārtējie zvanīja policistiem, bet aculiecinieks Aleksejs mētās pie neadekvātā vadītāja, lai izrautu no aizdedzes atslēgas. Aleksejs stāsta, ka šoferis ielicis ātrumpārslēgu neitrālajā pozīcijā, taču stingri turējies pie stūres un aktīvi spaidījis akseleratora pedāli, it kā gribēdams braukt tālāk. Tai pašā laikā viņš neesot sapratis, kas notiek, un izturējies neadekvāti:

“Viņš atbildēja, ka nesaprot, kur viņš ir. Viņš bija tā kā pilnīgā kosmosā.”

Notikuma vietā atbraukušie policisti ”Opel” vadītāju iesēdināja dienesta transportlīdzeklī un nogādāja uz pārbaudēm, lai noskaidrotu, vai par iemeslu visām šīm avārijām bija kādu apreibinošu vielu lietošana, vai arī nopietnas problēmas ar veselību. Zināms, ka alkohola reibums vadītājam nav konstatēts.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu