Foto ⟩ Kazaņas slaktiņš: tiesa nosaka arestu 19 gadus vecajam uzbrucējam (12)

TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: ARTEM DERGUNOV / REUTERS

Kamēr notiek izmeklēšana par apšaudi Krievijas pilsētā Kazaņā, tiesa uz diviem mēnešiem aizturējusi 19 gadus veco Iļnazu Gaļavijevu, vēsta portāls "Meduza". Viņam izvirzītas apsūdzības vairāku cilvēku slepkavībās.

Otrdien notikušajā apšaudē Kazaņas 175. ģimnāzijā tika nogalināti deviņi cilvēki. Gaļavijevs tika aizturēts pie ieejas skolā. Saskaņā ar sākotnējo informāciju viņš pats padevies policijai.

Trešdien rokudzelžos saslēgtais Gaļavijevs piedalījās tiesas sēdē. Izmeklētājs norādīja, ka Gaļavijevs savā bijušajā skolā esot raidījis vismaz 17 šāvienus, kā arī pie tās ieejas uzstādīja spridzekli. Jaunais vīrietis esot pilnībā atzinis vainu.

Foto: ALEXEY NASYROV / REUTERS

Apšaudē izmantoto ieroci Gaļavijevs ieguvis legāli. Ieroča nēsāšanas atļauju viņš ieguvis vien divas nedēļas pirms apšaudes

Gaļavijevs sēdē sacīja, ka viņam neesot smagu slimību vai invaliditātes. Pirms tam Izmeklēšanas komisija ziņoja, ka 2020.gadā aizdomās turētajam esot diagnosticēta galvas smadzeņu slimība, taču precīzu diagnozi nenosauca.

Tatarstānas prokuratūras pārstāvis Aleksejs Zaika norādīja, ka Gaļavijeva veselības stāvoklis neesot šķērslis aizturēšanai līdz tiesai. Viņš arī norādīja, ka tikšot veikta psihiatriskā ekspertīze.

Apšaudē dzīvību zaudējuši deviņi cilvēki - skolotāja, skolas darbiniece un septiņi skolēni. Saskaņā ar jaunāko informāciju, apšaudē ievainojumus guvuši vismaz 20 cilvēki, tostarp 18 skolēni.

Vairākas dienas pirms uzbrukuma Gaļavijevs esot izveidojis kontu sociālajā tīklā "Telegram", kurā sevi dēvējis par "dievu". Otrdienas rītā viņš šajā kontā veicis ierakstu, kurā pavēstījis, ka nogalināšot "lielu daudzumu bioloģisko atkritumu, bet pēc tam izdarīšot pašnāvību".

Ņemot vērā Kazaņā notikušo traģēdiju, Krievijas prezidents Vladimirs Putins licis Krievijas Nacionālās gvardes vadītājam Viktoram Zolotovam izstrādāt jaunus noteikumus par ieroču veidiem, kas var atrasties civilistu īpašumā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu