Skotijā protestētāji nobloķē ceļu, neļaujot imigrācijas dienestam aizturēt divus indiešus (4)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Andrew Milligan/PA via AP

Protestu iespaidā Skotijas policija ceturtdien devusi rīkojumu atbrīvot divus indiešus, kurus bija aizturējušas Lielbritānijas imigrācijas dienesta amatpersonas.

Skotijas premjerministre un Skotu Nacionālās partijas (SNP) līdere Nikola Stērdžena atzinīgi novērtēja policijas lēmumu un vainoja Lielbritānijas valdību šajā situācijā, kuru nodēvēja par bīstamu.

Simtiem protestētāju Glāzgovā ceturtdien nobloķēja ceļu Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas mikroautobusam, lai nepieļautu, ka tiek aizvesti viņu indiešu kaimiņi, kuri tika aizturēti aizdomās par imigrācijas notikumu pārkāpšanu.

Autobuss nespēja izkustēties no vietas vairākas stundas, līdz policija nolēma aizturētos atbrīvot uz laiku, kamēr notiek izmeklēšana.

Policija skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmusi, lai gādātu par visu aizturēšanā un turpmākajos protestos iesaistīto cilvēku drošību, labklājību un sabiedrības veselību.

Pandēmijas dēļ Skotijā liela cilvēku pulcēšanās pašlaik ir aizliegta.

Foto: Andrew Milligan/PA via AP

Stērdžena sacīja, ka ir sūdzējusies Lielbritānijas valdībai un lūgusi izvairīties no šādu situāciju atkārtošanās nākotnē, bet saskārusies ar neiejūtīgu attieksmi.

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka paātrinās deportācijas procesu.

"Operācija Glāzgovā tika veikta saistībā ar aizdomām par imigrācijas noteikumu pārkāpumiem, un abi Indijas pilsoņi visu laiku ievēroja amatpersonu rīkojumus," paziņoja ministrijas preses pārstāvis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu