“Eco Baltia” plāno iegādāties Lietuvas uzņēmuma “Ecoservice” vairākuma akcijas

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Baltijā lielākā vides apsaimniekošanas un atkritumu pārstrādes uzņēmumu grupa “Eco Baltia” ar privātā kapitāla investoru – “INVL Baltic Sea Growth Fund” un Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas –atbalstu ir panākusi vienošanos par pirkuma darījumu, kas paredz Lietuvas vadošā vides apsaimniekošanas uzņēmuma “Ecoservice” vismaz 85% akciju iegādi, ziņo uzņēmums.

“Ecoservice” akciju iegāde no privātā investīciju fonda “BaltCap Private Equity Fund II” tiks pabeigta, tiklīdz būs saņemts Lietuvas Konkurences padomes apstiprinājums.

“Ecoservice” grupa sastāv no vairākiem uzņēmumiem, kas darbojas dažādās jomās – sadzīves atkritumu apsaimniekošanā, otrreizējo izejvielu pārstrādē un būvniecības atkritumu savākšanā, kā arī sniedz citus ar vides apsaimniekošanu saistītus pakalpojumus. Uzņēmums Lietuvā nodarbina aptuveni 900 darbinieku un pagājušajā gadā guva 35 miljonu eiro lielus ieņēmumus.

“Šis ir jauns posms AS “Eco Baltia” attīstībā, kas mums kā Latvijas uzņēmumam palīdz stabilākiem soļiem virzīties starptautiskajā tirgū, nostiprinot pozīcijas kā lielākajai vides apsaimniekošanas uzņēmumu grupai Baltijā. Ar šo apvienošanos vērtēts, ka Grupas kopējie ieņēmumi palielināsies par vairāk nekā 50%, sasniedzot vairāk nekā 100 miljonus eiro. Apvienojot savus un “Ecoservice” resursus, mēs spēsim klientiem piedāvāt jaunas produktu līnijas un pakalpojumus gan Latvijā, gan Lietuvā. Tā kā aprites ekonomika Baltijas reģionā un visā Eiropas Savienībā ieņem arvien būtiskāku lomu, “Eco Baltia” ir teicamā pozīcijā, lai spertu nākamos soļus tās veicināšanā, kā arī uzņēmumu grupas izaugsmē,” norāda “Eco Baltia” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

““INVL Baltic Sea Growth Fund” 2020. gadā investēja “Eco Baltia”, un pašlaik plānojam ievērojami paplašināt uzņēmumu gan dabiskās izaugsmes ceļā, gan pievienojot citus uzņēmumus. Attīstības vīzijā uzsvaru vēlamies likt uz diviem specifiskiem segmentiem – PET otrreizēju pārstrādi un atkritumu apsaimniekošanu. Šis konkrētais darījums ir svarīgs uzņēmuma veiktspējas palielināšanai un nozīmīgs solis iepriekšminēto mērķu sasniegšanā,” skaidro  “INVL Baltic Sea Growth Fund” partneris un “Eco Baltia” padomes priekšsēdētājs Vitauts Plunksnis.

“Ecoservice” izpilddirektors un līdzīpašnieks Sauļus Budrevičs norāda, ka “BaltCap” stratēģiskais atbalsts ir ļāvis izvērst “Ecoservice” darbību, paplašinot to no 14 līdz 25 pašvaldībām, un gandrīz divkāršot sniegto pakalpojumu apjomu.

"Pēdējo septiņu gadu laikā esam gandrīz divkārt palielinājuši arī “Ecoservice” darbinieku komandu. Sadarbībā ar “Eco Baltia” ceram uz turpmāku pakalpojumu klāsta paplašināšanu un ieguldījumu aprites ekonomikas veidošanā Lietuvā”.”

2020. gadā “Eco Baltia” ieņēmumi auga par ~6,1%, sasniedzot 75 miljonus eiro. “Eco Baltia” piedāvā pilna cikla atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus no savākšanas un šķirošanas līdz loģistikai, vairumtirdzniecībai un otrreizējo izejvielu pārstrādei. Grupa Latvijā nodarbina aptuveni 900 darbinieku, un grupas uzņēmumu portfelī ietilpst tādi tirgus līderi kā “PET Baltija”, “Eco Baltia vide”, Latvijas Zaļais Punkts un “Nordic Plast”.

“Eco Baltia” akciju turētāji ir “INVL Baltic Sea Growth Fund” (52,81%), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (30,51%) un uzņēmuma vadība (16,68%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu