Indonēzijā privātais sektors uzsāk savu Covid-19 vakcinācijas kampaņu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/MAST IRHAM

Indonēzija otrdien sākusi privātu vakcinācijas kampaņu, un tās gaitā pret Covid-19 plānots vakcinēt vismaz desmit miljonus cilvēku, pavēstīja valdība.

Par vakcināciju maksās uzņēmumi, kuros strādā vakcinējamie iedzīvotāji,

un to vidū ir gan lielas ražošanas kompānijas ar prāvu darbinieku skaitu, gan mazi un nelieli uzņēmumi.

"Priecājos, ka privātā vakcinācijas kampaņa sākusies. Ceru, ka visi tiks pasargāti no Covid-19, un rūpnīcas šajās industriālajās un biznesa zonās varēs būt produktīvākas," kampaņas uzsākšanas pasākumā rūpnīcā "Unilever" Čikaranā, Rietumjavā, sacīja prezidents Džoko Vidodo.

"Šai privātajai vakcinācijas kampaņai Indonēzijā vakcinācijas programmas gaitu vajadzētu paātrināt," viņš piebilda.

Kampaņas uzsākšanas ceremonijā videokonferences režīmā piedalījās arī uzņēmumi no 18 citām vietām industriālajās zonās galvaspilsētas Džakartas reģionā.

Privātajā vakcinācijas kampaņā tiks izmantotas Ķīnas ražotāju "Sinopharm" un "CanSino" vakcīnas. Valdība šobrīd risina sarunas par Krievijas vakcīnas "Sputņik V" iegādi šai programmai.

Vakcinācijas kampaņu koordinē Indonēzijas Tirdzniecības kamera.

Privātajā vakcinācijas kampaņā jāizmanto no valdības rīkotās kampaņas atšķirīgu zīmolu vakcīnas, nospriedusi Veselības ministrija.

Privātajām organizācijām, kas piedalās kampaņā, preparāti ir jāiegādājas no valsts vakcīnu importētājiem, un tās nedrīkst samaksu pieprasīt darbiniekiem, šādi pildot valdības apņemšanos, ka vakcinācija būs bezmaksas visiem iedzīvotājiem.

Vienas "Sinopharm" vakcīnas devas cena ir 500 000 rūpiju (29 eiro), liecina Veselības ministrijas dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu