Pēc grilēšanas noslēguma, kad grils lēnām sāk atdzist, ietin grila restes mitrā avīzē, noliec tās atpakaļ un aizver grila vāku. Atstāj restes avīzē kādas 30 minūtes, ļaujot papīram uzsūkt liekos taukus un ogles. Pēc tam restes noskalo.
Ja vien grils nav milzīga uzparikte, dažas no plāksnēm drīkst mazgāt trauku mašīnā. Liec grila detaļas trauku mašīnā vēl tad, kad tās ir siltas, tādējādi nodrošinot labāko tīrīšanas rezultātu.
Kamēr grils vēl ir silts, uzdur uz pusēm pārgrieztu svaigu sīpolu uz dakšas un parīvē ar to karstās restes. Sīpola sula notīrīs pielipušās ēdiena paliekas un ogli.
Izsmidzinātājā sajauc etiķi ar ūdeni attiecībā pusi uz pusi. Ar mikstūru apsmidzini grilu un ļauj tai iedarboties 10 minūtes. Pēc tam ar asu birsti berz nost pārpalikumus, ik pa laikam samitrinot grila virsmu un restes ar etiķa šķīdumu.
Iemērc grila piederumus, tostarp iesmus un restes, stiprā kafijas šķīdumā un ļauj tiem pamirkt aptuveni 10 minūtes. Kafijā esošā skābe atmiekšķēs ogles un taukus, kas padarīs tīrīšanu vieglāku.