Daļa ārvalstnieku var pieteikties vakcinācijai vietnē "manavakcina.lv"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā.
Vakcinācijas centrs Daugavpils sporta kompleksā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ja ārvalstniekam ir Latvijā izsniegts personas kods un internetbankas pieeja, tad pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 var vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989, informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļā.

Vakcinācija pret Covid-19 Latvijā tiek nodrošināta arī ārvalstniekiem, kas Latvijā uzturas pastāvīgi, strādā vai mācās. Vakcinācija pienākas ārvalstniekiem, kuriem ir pastāvīgā vai termiņuzturēšanās atļauja, studējošajiem, personām, kurām ir veselības apdrošināšana vai S1 veidlapa, diplomātisko un starptautisko organizāciju darbiniekiem vai viņu ģimenes locekļiem, bezvalstniekiem, kā arī bēgļiem vai patvēruma meklētājiem, kuru statusu apliecina Latvijā izsniegti dokumenti.

Tiesības ārvalstniekiem saņemt vakcināciju pret Covid-19 apliecina dažādi dokumenti atkarībā no personas statusa Latvijā. Vakcinācija pienākas, pirmkārt, personām, kam ir pastāvīgās vai termiņuzturēšanās atļaujas Latvijā, otrkārt, pilna laikā studējošajiem ārvalstu studentiem, ko apliecina studentu apliecība vai izziņa par studijām no mācību iestādes.

Vakcinācija pienākas arī Latvijā strādājošajiem, par kuriem tiek veiktas sociālās apdrošināšanas iemaksas, vai pašnodarbinātie, kuru ienākumi sasniedz Ministru kabineta noteikto obligāto iemaksu apjomu.

Tāpat vakcinēties var personas, kas ir Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī, Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstī vai Šveicē saņēmuši S1 veidlapu un reģistrējuši to Nacionālajā veselības dienestā (NVD). Vienlaikus vakcinācija atļauta arī tām personām, kas var uzrādīt NVD lēmumu, kas paredz personas tiesības pilnā apmērā saņemt valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus Latvijā.

Vakcināciju var saņemt arī bēgļi, kam ir bēgļa ceļošanas dokuments, kā arī bezvalstnieki, kam šāds statuss piešķirts Latvijas Republikā un to apliecina bezvalstnieka ceļošanas dokuments. Vakcinēties Latvijā var arī patvēruma meklētāji, kam ir Valsts robežsardzes izsniegts patvēruma meklētāja dokuments, kā arī aizturētie, kas aizturēti uz aizturēšanas protokola pamata.

Vakcinācija pret Covid-19 tiek nodrošināta arī Latvijā akreditētu un rezidējošu ārvalstu diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību, starptautisko organizāciju un to pārstāvniecību darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem. Tāpat vakcināciju var saņemt arī ES iestāžu, struktūru un aģentūru ierēdnis vai darbinieks un to apgādībā esošas personas, kuras ietilpst Kopīgajā veselības apdrošināšanas shēmā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu